Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 19/05/2017 Opnieuw Sporthapjes in Blankenberge Daphné Dumery Na het succes van de voorbije jaren organiseert de Jeugddienst samen met de Sportdienst, het Cultuurcentrum en het OCMW van Blankenberge op woensdag 7 juni opnieuw Sporthapjes. Het succes van deze activiteit ligt in het feit dat ze zeer laagdrempelig is en alle kinderen kan laten proeven van sport en spel.

Op de terreinen van De Sportdoze kunnen kinderen proeven van verschillende sporten zoals boogschieten, voetballen, trampoline, bumperballen, dansen, badminton, tafeltennis... Ze kunnen er ook volledig uit de bol gaan op een opblaasbare piste of om ter verst gaan op een benji-run. Omdat kinderen van sporten honger krijgen worden ze tenslotte getrakteerd op een boterkoek met chocomelk.

"Voorbije edities hebben aangetoond dat deze activiteit zeer laagdrempelig is, waarbij alle kinderen, ook deze uit eerder kansarme gezinnen, worden bereikt", aldus schepen van Jeugd en Welzijn, Daphné Dumery. "Uit onderzoek blijkt dat gezinnen die het financieel niet breed hebben vaak schrik hebben om deel te nemen aan sport- of jeugdactiviteiten. Sporten kost geld, maar voor deze Sporthapjes hebben kinderen niets nodig. Ze kunnen volop genieten en proeven van wat er allemaal te beleven valt. Daarom zetten we als stadsbestuur hier verder op in."

Sporthapjes is geschikt voor alle kinderen tussen 4 en 12 jaar. Vooraf inschrijven bij de jeugddienst is verplicht. Inschrijven kan aan de balie van de Jeugddienst, via e-mail jeugddienst@blankenberge.be of op het telefoonnummer ☎ 050/63 67 70.

© www.krantvanblankenberge.be