Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 19/05/2017 Ik koop lokaal bij de winkelier van hier Ik koop lokaal bij de winkelier van hier In samenwerking met Ondernemerscentra West-Vlaanderen, Unizo en een tiental West-Vlaamse steden en gemeenten werd donderdagavond de campagne 'Ik koop lokaal bij de winkelier van hier' gelanceerd. Met deze actie, uitgewerkt met Europese en provinciale steun, kan je bij maar liefst 46 handelaars van Blankenberge terecht voor een gratis katoenen shopping bag.

"Met deze actie willen wij onze Blankenbergse handelaars een hart onder de riem steken én willen wij de inwoners van Blankenberge oproepen om bewust lokaal te kopen", zegt Daphné Dumery, schepen van Middenstand en Economie.

Door je aankopen bij de lokale groenteboer of bij de vertrouwde handelaar om de hoek te doen, draag je als inwoner bij tot de leefbaarheid en dynamiek in ons steedje. De lokale handelaars zelf, geven op hun beurt dan weer zuurstof aan onze stad en dragen zo bij tot de aantrekkingskracht. Zij staan elke dag opnieuw klaar met hun advies en hun expertise.

"Willen wij dus een antwoord geven op de toenemende concurrentie van het online shoppen, dan moeten wij als stadsbestuur, als inwoner én als handelaar samen werken. Vandaar onze boodschap aan onze inwoners: koop bewust lokaal en vraag zelf je gratis katoenen draagtas bij de deelnemende handelaars!"

Meer info over deze actie kun je nalezen op www.ikkooplokaal.be.
De lijst met deelnemende handelaars in Blankenberge kan je hier downloaden.
Let op! er zijn slechts 3.000 katoenen draagtassen te verkrijgen, wees er dus
snel bij om dit collector's item bij de deelnemende handelaar af te halen!

© www.krantvanblankenberge.be