Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 23/05/2017 Wally en gymnasten op de jobbeurs van Rust Roest De vele gymnasten van de turnvereniging Rust Roest Blankenberge waren afgelopen vrijdag- en zaterdagavond tijdens het jaarlijks turnfeest op zoek naar een geschikt beroep. Je raadt het al ... het thema dit jaar was 'Wally op de Jobbeurs', geïnspireerd op de populaire jeugdboekenreeks 'Waar is Wally?'.

Tijdens het drie uur durend turnfeest dat plaatsvond in het Sport Vlaanderen-centrum konden de gymnasten hun vooruitgang demonstreren aan het ruim opgekomen publiek. Over de twee avonden kwamen in totaal ruim duizend kijklustige ouders, grootouders, familie en vrienden afgezakt om de verschillende turndisciplines te bewonderen. Een schot in de roos voor het bestuur die fors geïnvesteerd had in een schitterende lichtshow en in de toekomst wil blijven investeren in nieuw turnmateriaal. De entertainer van het turnfeest was niet de voorzitter maar wel Wally!

Nadat alle groepen waren voorgesteld mochten de kleuters als eerste de spits afbijten, de allerkleinsten als snoepverkopers, het derde kleuter als piloten en stewardessen die reeds een mooi turnniveau hadden bereikt. Bij de basisgroepen meisjes werden een hele reeks beroepen in de kijker geplaatst: redsters, astronauten, verpleegsters, poetsvrouwen, brandweervrouwen en obers.

De ietwat oudere meisjes brachten een liefdesscene waar de postbodes een belangrijke brief bezorgden. Eén van de jongensgroepen ging aan de slag dierenverzorgers de anderen kozen dan weer voor het beroep van fitnesscoach, waarbij de op snel en hoog niveau de 7 opgestelde posten van matten, plinten, trampoline en de barre met gelijke leggers afwerkten. De vier Hiphop groepen van de turnvereniging brachten prachtige choreografieën die daarbovenop ook nog eens zeer mooi werden uitgevoerd. Als garagisten, diva's, rappers en rocksterren, buisness women en zelfs als ruwe bouwvakkers dansten ze elegante moves.

Ook de groepen ropeskipping, trampoline en de meisjes van het toestelturnen vonden hun beroep op de jobbeurs. De skippers werden fotografen en stormjagers, de springers vonden hun gading als politie agenten en echte stuntmannen. Bij het toestelturnen ging het er zachter aan toe, op klassieke muziek werden op de evenwichtsbalken sierlijke bewegingen uitgevoerd. De dirigenten hadden ook voor de barre, plint en grondoefeningen een sublieme muziekkeuze gemaakt. De vrachtwagenchauffeurs van de tumbling beginners zetten een super turnnummer neer, sterk niveau, mooi en simultaan afgewerkt! Traditiegetrouw trad als laatste de selectie groep tumbling aan. Als beroep kozen ze voor acrobaten en dat waren ze stuk voor stuk, de flik flak reeksen, salto's en schroeven volgden elkaar in ijl tempo op onder luid applaus van het publiek. Als apotheose dansten alle groepen samen op het welbekende nummer YMCA.

Het bestuur van Rust Roest Blankenberge, de trainers en vooral de gymnasten mogen na dit tweedaags turnfeest met terechte trots terugblikken op een geslaagde beroepskeuze op de jobbeurs!

© www.krantvanblankenberge.be