Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 23/05/2017 Eerste Zeeuwse hangcultuur mosselen gearriveerd in Blankenberge Vandaag is in Zeeuws Vlaanderen de officiële start gegeven van het hangcultuurmossel seizoen. Een eerste lading is vanmorgen in Blankenberge geleverd bij vishandel Daniels Azuur. Vanmiddag reeds worden de eerste porties van het 'zwarte goud' uit Zeeland geserveerd in tal van horecazaken aan onze kust. Eerste Zeeuwse hangcultuur mosselen gearriveerd in Blankenberge

Het is telkens weer spannend afwachten wanneer men in Zeeuws Vlaanderen het startschot zal geven voor de verkoop van de hangcultuurmosselen. "Dit jaar is de nieuwe oogst bijzonder vroeg en daar zijn we uiteraard zeer blij mee", zegt Alex Van Houte, gedelegeerd bestuurder van vishandel Daniels Azuur.

"Meestal begint het hangcultuurseizoen pas eind mei begin juni, maar blijkbaar was er dit jaar bijzonder veel voedsel in het water aanwezig zodoende dat ze nu reeds consumptierijp zijn. De diertjes hebben op dit moment een visgehalte van 26 à 27 procent, met het warme weer dat ze voorspellen komt daar elke week zeker nog 2 à 3 procent visgewicht bij."

Het vroege tijdstip voor de lancering van het seizoen van de Zeeuwse hangcultuurmosselen is een geschenk uit de hemel. "Klopt", zegt Alex Van Houte. "Commercieel gezien is het fantastisch dat we net voor de Havenfeesten kunnen uitpakken met dit product. Bovendien is het ook een ideaal scenario voor onze kust, zowel voor de groothandel als voor de vele restaurants."

Daniels Azuur is gevestigd in het industriepark 'De Riethoek' in Blankenberge. Het bedrijf gaat er prat op dat ze hier aan onze kust een 200-tal horecazaken tot haar cliënteel kan rekenen. Volgens gedelegeerd bestuurder Alex Van Hout zijn 90 procent van de Blankenbergse restaurants klant. De vishandel biedt een service van 7 dagen op 7 en stelt een 40-tal mensen tewerk. Voor wat betreft de aanvoer van mosselen doet het bedrijf Daniels Azuur, voorheen Groothandel Wim Dewulf, reeds een kwart eeuw beroep op Mosselhandel Bout uit Bruinisse, één van de eerste bedrijven die reeds begin de jaren '90 hangcultuur mosselen leverde hier aan onze kust. "De hangcultuur mosselen dragen het keurmerk 'Zeker Zeeuws® Streekproduct', zodoende dat we onze klanten de garantie kunnen bieden dat het een honderd procent Zeeuws product is", zegt Alex Van Hout. "Vandaag gaan er reeds tientallen bestellingen de deur uit. Het hemelvaartweekend gaat het over duizenden kilo's! Het worden drukke dagen, maar we hebben er best zin in."

www.danielsazuur.be

© www.krantvanblankenberge.be