Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 24/05/2017 Trump niet welkom voor VIVA-SVV Blankenberge De lokale socialistische vrouwenverenging VIVA-SVV vindt het maar niets dat Donald Trump naar België komt. De Blankenbergse dames hebben dit gisterenavond met een ludieke actie, gericht aan de vrouwonvriendelijke president, duidelijk gemaakt. Trump niet welkom voor VIVA-SVV Blankenberge

Nu dat Trump naar Brussel komt om een NAVO-top bij te wonen, hebben de lokale VIVA-SVV afdelingen de voorbije dagen massaal pussy hats gebreid. De pussy hat, een roze muts met snoezige poezenoortjes, is wereldwijd het symbool geworden tegen Donald Trump zijn vrouwonvriendelijke uitlatingen en maatregelen. De socialistische vrouwen zullen vandaag tijdens de protestmars in Brussel de gebreide mutsen opzetten.

De lokale afdeling VIVA-SVV Blankenberge die ook haar steentje wou bijdragen heeft gisterenavond een ludieke actie gehouden aan het monument van Hendrik Conscience op het pleintje ter hoogte van de Grote Markt. "Met onze West-Vlaamse afdeling plaatsten we de voorbije dagen o.a. een pussy hat op het standbeeld van de naakte man in Oudenburg en in Oostende kreeg Dikke Mathilde een roze muts aangemeten ... vandaag in Blankenberge is Hendrik Conscience aan de beurt. We gaan er van uit dat de Vlaamse volksschrijver het ons niet kwalijk zal nemen", lacht VIVA-SVV-voorzitter Rianne van den Hout.

"Donald Trump heeft in de eerste 100 dagen dat hij aan de macht is de financiering van abortusprogramma's stopgezet, geprobeerd om de rechten van migranten te beperken, de universele gezondheidszorg in vraag gesteld, aan de lopende band 'fake news' verspreid en bevolkingsgroepen beledigd. Ook voor wat betreft het klimaatakkoord is Trump slecht nieuws. Veel mensen zijn verontwaardigd over zijn beleid, maar wij als vrouwenvereniging willen vooral laten zien dat we het grondig beu zijn op de manier waarop de Amerikaanse president vrouwen behandelt, benadrukt Rianne van den Hout.

© www.krantvanblankenberge.be