Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 24/05/2017 Blankenberge wordt tweede op Europese Jeugdsportdagen Het afgelopen weekend vond in Luxemburg de 50ste editie plaats van de Europese Jeugdsportdagen. 250 jongeren afkomstig uit Bitburg, Blankenberge, Cranendonck, Differdange en Réthel namen het tegen elkaar op in vijf verschillende sporttakken ... atletiek, basket, volleybal, voetbal en zwemmen. Blankenberge wordt tweede op Europese Jeugdsportdagen

Het werd een ongelooflijk spannend, sportief weekend. Elk van de deelnemende landen was wel sterk in één van de sportdisciplines waardoor pas op het einde van de rit de winnaar bekend raakte.

Réthel blonk uit in de atletiek, maar de Franse jongeren eindigden drie maal laatste, dit in zwemmen, basket en voetbal. In de totaal score eindigde Réthel vijfde met 10 punten.

Differdange, de gaststad, kon geen eerste plaats veroveren maar werd tweede bij de volleybal en basket, wat hen een vierde plaats opleverde en een eindscore van 13 punten. Het Bitburgse team was het sterkst in de basket dit jaar, maar hun volleybalploeg had het moeilijk om te scoren. De Duitse jongeren eindigden derde met 14 punten.

Onze Blankenbergse sportieve jeugdploeg die afzakte naar Differdange behaalde een eindscore van 18 punten wat hun een tweede plaats opbracht. Blankenberge blonk terug uit bij het zwemmen, de voetballers klommen tot de tweede plaats. De ploegen atletiek, basket en volleybal werden derde.

Het Nederlandse Cranendonck won de Europese jeugdsportdagen voor het tweede jaar op rij. Ze behaalden de eerste plaats bij het voetbal en volleybal en werden een tweede bij het zwemmen en de atletiek. Bij de basket scoorden onze noorderburen minder sterk met een vierde plaats.

Volgend jaar is Nederland aan de beurt om de Europese Jeugdsportdagen te organiseren. De 51ste editie van het sportevenement zal plaatsvinden in Cranendonck. Benieuwd of de Nederlandse jongeren ook in eigen land hun succesverhaal zullen kunnen verder zetten.

© www.krantvanblankenberge.be