Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 24/05/2017 Jonge zwemmertjes zetten puike prestaties neer Jonge zwemmertjes zetten puike prestaties neer Afgelopen weekend vond het Sprintcriterium plaats in het stedelijk zwembad van Oostende. De Blankenbergse Zwemvereniging nam deel met een kleine delegatie van zes zeer jonge zwemmertjes die hun mannetje hebben gestaan.

Wegens de communies en de Europese Jeugdsportdagen kon de BZV enkel rekenen op zes jonge leden om plaats te nemen op de startblokken tijdens het Sprintcriterium. Bij de reeks dolfijntjes behaalde Jayden Arents tweemaal brons, dit op de 50 meter schoolslag en crawl. Voor Diaz Brilleman was het zijn eerste wedstrijd waarbij hij meteen ook z'n persoonlijk record op de 50 meter schoolslag kon verbeteren. Dolfijntje Nathan Mortal haalde op alle vier zijn wedstrijden het podium: brons op de 50 meter vlinderslag, zilver op de 50 meter rugslag en twee maal het ereschavot dit op de 50 meter schoolslag en crawl.

Bij de benjamins stond Zoey Cuyle op het podium, ze behaalde brons op de 50 meter schoolslag. Daarnaast werd Zoey nog vierde, zesde en achtste, respectievelijk op de reeksen 50 meter vlinderslag, rugslag en crawl. De andere benjamin Fleur Laporte is aan het ontbolsteren, zij werd vijfde op de 50 meter rugslag en crawl en zevende op de 50 meter schoolslag en vlinderslag.

Bij de categorie eendjes was Aida Rabaey vertegenwoordigd. "Zij is een versterking voor de jongerengroep", vertelt hoofdtrainer Etienne Van Audenaerde. "Aida is nog maar enkele weken aangesloten bij de club en behaalde reeds verschillende ereplaatsen. Dit was nu ook het geval in Oostende. Zij werd derde op de 50 meter schoolslag en crawl."

De volgende wedstrijd is de 'Memorial Hubert Beke' op zondag 4 juni in Gent.

© www.krantvanblankenberge.be