Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 28/05/2017 Q8-site wordt heraangelegd Q8-site wordt heraangelegd De stedenbouwkundige vergunning voor de opwaardering van de Q8-site in Uitkerke is goedgekeurd. De heraanleg wordt voorzien tegen eind 2017, begin 2018.

De Q8-site op de hoek van de Kerkstraat met de Zwarte Leeuwstraat, waar zich voorheen een tankstation met bijhorende infrastructuur bevond, is momenteel een onbebouwd perceel. Het gesaneerd stuk grond zal worden voorzien van een verharding om plaats te bieden aan negen parkeerplaatsen waaronder één voor mindervaliden. Deze zullen bereikbaar zijn door middel van een ontsluiting van 7 meter breed via de Zwarte Leeuwstraat.

Naast de functionele verharding wordt tevens een wandelpad voorzien naar de verharding die zich in het park bevindt. De overige niet-verharde delen van de site worden volledig aangelegd in levend groen. Naast enkele hoogstammige bomen in een gazon worden tevens diverse plantvakken voorzien in functie van vaste planten. Aan de zijde van de Kerkstraat komen ondergrondse afvalcontainers. Verder wordt een een oplaadpunt voor elektrische wagens en fietsen voorzien en een fietsenstalling.

© www.krantvanblankenberge.be