Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 28/05/2017 Vrijzinnig Centrum Noorderlicht heeft nieuw bestuur Het Vrijzinnig Laïciserend Centrum Noorderlicht in Blankenberge heeft voor de komende vijf jaar een nieuw bestuur verkozen. Co-voorzitters André Vandenbussche en Harald Prasse willen verder samen met hun collega-bestuursleden aan de lokale vrijzinnig humanistische gemeenschap een open huis en een luisterend oor aanbieden. Vrijzinnig Centrum Noorderlicht heeft nieuw bestuur

VLC Noorderlicht, het trefpunt van de vrijzinnigen uit de regio Blankenberge, koos een nieuw bestuur. André Vandenbussche en Harald Prasse werden verkozen als co-voorzitters, Ivan De Leu als secretaris en Wim Govaert als penningmeester. Hun collegabestuursleden zijn Ginette Vrielynck, Stefaan Vandenbussche, Antoine Declerck, Lars Meysman, Michel Declerck, Guy Meysman, Ann Content, Simone Content, Ivan Bruneel en Yves Hoffman.

Het bestuur zal er voor de komende vijf jaar voluit voor gaan en de lokale vrijzinnig humanistische gemeenschap een open huis en luisterend oor aanbieden. Concrete doelstellingen zijn het bevorderen van contacten met vrijzinnigen, het openbaar maken van het vrijzinnig verenigingsleven, onthalen en informeren van nieuwe inwoners omtrent de (lokale) vrijzinnige organisaties en het aanbieden van morele dienstverlening.

VLC Noorderlicht richt jaarlijks een aantal activiteiten in. De hoogtepunten zijn steeds de organisatie van het Lentefeest en Feest Vrijzinnige Jeugd te Blankenberge. De vele andere activiteiten in het centrum worden ingericht door de aangesloten verenigingen: Willemsfonds Blankenberge, Vermeylenfonds Blankenberge, HVV Blankenberge (Humanistisch Vrijzinnige Verenging) en UPV Oostkust (Uitstraling Permanente Vorming). Iedere 2de en 4de zondag van elke maand is het centrum open van 11u00 tot 13u30 en dit voor een leuke babbel, inlichtingen, een aperitiefje enz ... Iedereen is steeds welkom en men hoeft geen lid te worden.

Het vrijzinnig centrum is gelegen in de Jeanne Vande Puttelaan 1 te Blankenberge.

© www.krantvanblankenberge.be