Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 30/05/2017 Judo Blankenberge sluit sportjaar af met jeugdtornooi Judo Blankenberge sluit sportjaar af met jeugdtornooi Volgende week wordt het sportjaar 2016-2017 van de Judoclub Blankenberge afgesloten. Traditiegetrouw gebeurde dat met een tornooitje voor de jeugd. De 22 deelnemertjes stonden zondagochtend 28 mei zenuwachtig op de tatami in de dojo van het Farys-Noordzeebad.

Het einde seizoen tornooi wordt georganiseerd voor de jeugdcategorieën U9, U11 en U13. De meeste van deze jonge judoka's hebben nog geen wedstrijdervaring, vandaar ook dit interclub tornooi.

"We hanteren het officieel reglement van de jeugdcompetitie", vertelt trainer Ronny Vanden Broucke. "De kinderen worden gewogen en in gewichtscategorieën verdeeld. Voor de meeste is het hun eerste wedstrijd en moeten sommige regeltjes nog wat worden uitgelegd."

Ronny is de scheidsrechter van dienst. Tijdens de kampen zagen we reeds een grote gedrevenheid bij de jonge judoka's. Bij de jeugd tot U11 wordt op officiële wedstrijden zonder rangschikking gewerkt, dit ter motovatie van alle kinderen. Alle deelnemers ontvingen aan het eind van het tornooi een aandenkingstrofee.

© www.krantvanblankenberge.be