Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 01/06/2017 Maerlant Campus krijgt gloednieuwe kleuterschool De scholengroep Impact! investeert op de Maerlant campus van het Go!Onderwijs Blankenberge meer dan 1,4 miljoen euro om een mooie nieuwe kleuterschool te bouwen voor een 160-tal kleuters die vandaag in typische tijdelijke paviljoenen uit de jaren '60 les krijgen.

De paviljoenen waarin de kleuters van d'Oefenschool hun eerste kennis maken met het onderwijs dateren van de beginjaren '60. "De gebouwen bevinden zich in een zeer slechte staat ... ze werden destijds opgetrokken om 20 jaar tijdelijke klassen te huisvesten, maar ondertussen doen ze reeds meer dan 50 jaar dienst", zegt directeur Jurgen Balbaert. "Vandaag zijn wij dan ook bijzonder verheugd te mogen aankondigen dat de stad Blankenberge op het jongste schepencollege de stedenbouwkundige vergunning heeft goedgekeurd voor de realisatie van een nieuwe kleuterschool op de Maerlant campus."

De gloednieuwe kleuterschool moet plaats bieden aan een 160-tal kleuters. "De bouw zal gebeuren in fases waarbij de paviljoenen één voor één worden afgebroken, zodoende dat de kleuters nauwelijks hinder zullen ondervinden van de bouwactiviteiten", zegt directeur Jurgen Balbaert. "Op de plek waar het eerste paviljoen wordt afgebroken komt de nieuwe kleuterschool. Het betreft een eigentijdse constructie met een groendak en in het midden een patio die licht, lucht en een open ruimtegevoel moet geven. Het duurzaam, modern project zal onderdak bieden aan zeven kleuterklassen en één slaapklas. De nieuwe school wordt ingebed in de groen omgeving en zal verder het ecologisch, open en eigentijds, educatief karakter van onze campus versterken."


Maerlant Campus krijgt gloednieuwe kleuterschool

Het kostenplaatje voor de investering, gedragen door de 'Scholengroep impact!', bedraagt 1,4 miljoen euro. De werken zouden aanvatten op 10 augustus. De eerste steenlegging wordt voorzien eind augustus, begin september. De werken zullen een heel schooljaar in beslag nemen. Als alles volgens plan verloopt moet de nieuwe kleuterschool klaar zijn tegen het begin van het schooljaar 2018.

© www.krantvanblankenberge.be