Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 01/06/2017 De Schuit breidt aanbod uit voor kinderen met autisme De basisschool voor buitengewoon onderwijs De Schuit in Blankenberge kan vanaf 1 september ook onderwijs bieden aan leerlingen met autisme. De school kreeg van Vlaams minister van onderwijs Hilde Crevits een gunstig advies om het aanbod uit te breiden. Laethitia Lagast

"Dit is een zeer belangrijke stap voor onze school", zegt directeur Laethitia Lagast. "Het helpt ons om een grote nood te lenigen voor kinderen met autisme uit onze regio. Nu moeten zij nog naar Brugge of Oostende om onderwijs van het type 9 te kunnen volgen. Voor de leerlingen is de langere busrit naar een totaal nieuwe omgeving sowieso al een grote barrière, die hun leerproces kan belemmeren. Die barrière kunnen we nu wegnemen."

De Schuit is nog maar pas verhuisd naar een gloednieuw gebouw in de Weststraat 115 in Blankenberge waar ook alle faciliteiten voorhanden zijn om aan de specifieke behoeften van leerlingen met autisme te voldoen. Zo vind je er o.a. aangepaste ruimtes, afgeschermde werktafels, koptelefoons om geluiden af te schermen en speciale stoelen om 'actief' te zitten.

De Schuit maakt deel uit van de scholengroep Vrij Onderwijs Blankenberge-Wenduine en biedt op dit moment al basisonderwijs aan voor leerlingen tussen de 6 en 13 jaar die specifieke onderwijsbehoeften hebben waardoor ze niet in een gewone school terechtkunnen. De Schuit is één van de twee basisscholen voor buitengewoon onderwijs in West-Vlaanderen die van minister Crevits een gunstig advies hebben gekregen om hun aanbod uit te breiden. Vanaf 1 september komt er dus een specifieke organisatie voor kinderen met autisme bij.

De inschrijvingen gaan reeds van start. De school organiseert hiervoor opendeurdagen op dinsdag 6 juni en donderdag 8 juni van 16:00 tot 19:00 uur, en op zaterdag 10 juni van 10:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 17:00 uur. Ouders die kennis willen maken met de school kunnen ook een afspraak maken en contact opnemen via deschuit@vbsblankenberge.be of telefonisch op het nummer ☎ 050/41 83 40.

© www.krantvanblankenberge.be