Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 02/06/2017 Strand van Blankenberge wordt toegankelijker Katrien Van Ryssel: Strand van Blankenberge wordt toegankelijker Het Blankenbergs schepencollege verleende deze week de gunning voor de aankoop van strandpontons die de toegankelijkheid van het strand verder moet verbeteren. Er komt een kunststof pad langs de oostkant.

Ter hoogte van de Charlierhelling werd enkele jaren geleden een houten passerelle gelegd die veelvuldig gebruikt wordt door mindervaliden, ouderen en gezinnen met kinderwagens. Het nieuwe pad zal zich situeren aan de O'Neill Beachclub ter hoogte van de Gadeynehelling. Het betreft een kunststof pad met een lengte van 60 lopende meter.

Schepen seniorenbeleid Katrien Van Ryssel: "Reeds jaren zet het stadsbestuur in op toegankelijkheid voor diverse doelgroepen. Blankenberge krijgt van alle kustgemeenten dan ook veruit de beste score op dat vlak. Onlangs nog werd het Sport Vlaanderen zwembad tot meest toegankelijk zwembad uitgeroepen. We staan zo ver omdat zowel de gehandicaptenadviesraad als Westkans/Inter altijd nauw betrokken worden bij projecten."

Het plaatsen van de pontons wordt voorzien tegen half juni. Bij positieve evaluatie na de zomer voorziet het bestek om bijkomende pontons te bestellen tegen de zomer 2018.

© www.krantvanblankenberge.be