Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 02/06/2017 Zoektocht naar kriebelbeestjes Natuurpunt Blankenberge organiseert in het kader van Nature for kids/Kids for Nature nu zondag 4 juni een avontuurlijke poelenzoektocht in de Uitkerkse Polder. Deze leuke en tevens leerrijke activiteit richt zich tot groene jongens en meisjes van 8 tot en met 15 jaar. Natuurpunt Blankenberge op zoektocht naar kriebelbeestjes

Heb je ooit al eens op een warme, zonnige lentedag urenlang op je buik aan de rand van de vijver gelegen, turend door een vergrootglas naar de massa's kriebelende beestjes? Het is net alsof je live een natuurdocumentaire op de televisie aan het volgen bent!

Natuurpunt Blankenberge nodigt nu zondag kinderen tussen 8 en 15 jaar uit om samen met gidsen in de achtertuin van Blankenberge te speuren naar alles wat er leeft in de poelen van de Uitkerkse Polder en kennis te maken met kriebelbeestjes.

In een poel is het één en al leven. Er ligt van alles onder het water verscholen. Er krioelen een heleboel diertjes en planten door elkaar. Als je geluk hebt zie je misschien ook tussen de plantenweelde de waterschorpioen, de bloedzuiger, de watermot of de posthoornslak. De natuurgidsen kennen die beestjes en planten door en door. Ze hebben heel wat te vertellen over die 'krinkelend winklende waterdingkses'.

Ga je mee naar de poel? Breng dan alvast je laarzen en vergrootglas mee. Afspraak nu zondag 5 juni om 14:00 uur aan het bezoekerscentrum Uitkerkse Polder. Inschrijven is gratis. Graag op voorhand laten weten met hoeveel je komt, dit kan via e-mail: uitkerksepolder@natuurpunt.be of op het telefoonnummer ☎ 050/42 90 40.

© www.krantvanblankenberge.be