Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 03/06/2017 Blankenberge zet Jacky Lafon in de bloemetjes Jacky Lafon staat 50 jaar op de planken. Deze mijlpaal is gisteren is in Blankenberge niet onopgemerkt voorbijgegaan. Bij wijze van verrassing waren vrienden, familie en heel wat collega's uit het showbizzwereldje naar onze badstad afgezakt. Jacky Lafon die zelf van niets wist was danig onder de indruk. Blankenberge zet Jacky Lafon in de bloemetjes

Het is niet elke artiest gegeven of gegund om zo'n lange carrière te hebben, maar Jacky Lafon kan blijkbaar rekenen op een geweldig trouw en dankbaar publiek. Dat ze na al die jaren nog steeds heel populair is, ook bij de collega artiesten, werd gisteren nog maar eens bevestigd in Blankenberge.

De directie van het Kusttheater 't Colisée, waar Jacky deze zomer voor het vijfde jaar op rij met een variétéshow op de planken staat, wou haar 50-jarig jubileum niet zomaar laten voorbijgaan. Ze hadden haar naar Blankenberge gelokt onder het mom om er een persconferentie te geven voor haar nieuwe show. De verrassing was dan ook compleet wanneer Jacky Lafon de theaterzaal binnenkwam en onthaald werd op een welgemeend, daverend applaus van vrienden, familie en heel wat collega's uit het showbizzwereldje.

Jacky die niet vaak met de mond vol tanden staat moest toch meermaals slikken voor ze het woord kon richten tot de zaal. De veelzijdige artieste die reeds heel wat watertjes heeft doorzwommen en veel ups en downs heeft gekend, gaf eerlijk toe dat ze haar portie tegenslagen en verdriet heeft gehad, maar ondanks dit alles steeds positief in het leven is blijven staan.

Jacky Lafon zette een halve eeuw geleden haar eerste stappen in de showbusiness in Blankenberge, meer bepaald op de zeedijk in de Eden. Later ook in Het Witte Paard, het Casino en de voorbije vier jaar stond ze tijdens de zomermaanden telkens met een nieuwe variétéshow in het Kusttheater 't Colisée. Voor haar jarenlange band met onze badstad werd ze gisteren dan ook in naam van het schepencollege gehuldigd door onze burgemeester Patrick De Klerck. Op het feestje werd ook een gedenkplaat '50 jaar Jacky Lafon' onthuld die een ereplaatsje zal krijgen aan de ingang van 't Colisée. Later dit jaar komt er ook een boek uit met een terugblik op de jaren lange carrière van Jacky.

© www.krantvanblankenberge.be