Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 09/06/2017 De Tiretten leren je de kneepjes van het wielrennen Wielrennen zit meer dan ooit in de lift en het fietsen in clubverband motiveert elke renner om een tandje bij te steken. Fietsclubjes zowel voor mannen als vrouwen, of gemengd schieten als paddenstoelen uit de grond. Onze stadsgenoot en fervent wielrenster Cathy Billiet startte in april met haar fietsclub 'De Tiretten'.

Vanwaar deze opmerkelijke naam vroegen we aan de initiatiefneemster? "Wel, de baan opgaan in groep is niet altijd eenvoudig en het veiligheidsaspect speelt een voorname rol", zegt Cathy Billiet. "Er moet rekening gehouden worden met iedereen binnen de groep maar ook met andere weggebruikers. Het komt er vooral op aan dat je als fietsclub veilig moet kunnen 'ritsen', vlot ineenschuiven naar één rij, vandaar onze naam."

De dames en de heren Tiretten zijn een club 'start to bikers', een nieuwe generatie wielrenners zeg maar. Onder leiding van Cathy Billiet wordt niet enkel geleerd hoe men veilig kan ritsen, daarnaast komen er nog veel andere handige kneepjes van het wielrennen aan bod. De nieuwe ploeg houdt tijdens de ritten een mooi rustig tempo aan. Wekelijks wordt er gereden op donderdagavond met start om 19:00 uur aan jeugdherberg De Wullok, dit voor een tochtje van 35 à 50 kilometer.


De Tiretten leren je de kneepjes van het wielrennen

De in april opgerichte wielerclub 'De Tiretten' kon meteen rekenen op heel wat belangstelling. Met 25 personen stond de nieuwe generatie wielrenners aan de start voor de eerste rit. Donderdag jongstleden werd onze krant uitgenodigd om een fotootje te komen nemen van het gezelschap ... de leden, ondertussen een 40-tal, reden immers voor het eerst in hun officiële cluboutfit.

Beschik je over een koersfiets en heb je zin om iets aan je conditie te doen ... of wil je gewoon
graag meefietsen met De Tiretten, neem dan contact op met Cathy Billiet ☎ 0476/85 16 40.

© www.krantvanblankenberge.be