Krant van Blankenberge | Cultuur
Blankenberge: 26/06/2017 Tour des Arts De BlaZuin, het cultureel samenwerkingsverband tussen De Haan, Blankenberge en Zuienkerke, pakt uit met een uniek project: een artistieke fietskaart die de zomerse kunst- en cultuursites in de drie gemeenten verbindt. Tour des Arts

De 'Tour des Arts' moet inwoners en toeristen aanzetten om al fietsend kunst en cultuur in de regio te ontdekken. De fietskaart, gepromoot met een aantrekkelijke affiche en een infofolder, is gratis te verkrijgen in de toerisme- en cultuurdiensten.

Schepen voor Toerisme & Cultuur Philip Konings: "Met het project 'Tour des Art' geven we kunst en cultuur een toeristisch-recreatieve meerwaarde. Kunst wordt de katalysator voor toerisme. De koppeling met fietsen geeft het project bovendien een trendy cachet."

Met een artistiek fietsplan als gids nodigt 'Tour des Arts' uit tot fietsen doorheen een mooi, gevarieerd landschap, met als doel kunst te ontdekken. Op het plan staan alle zomerse kunstlocaties in De Haan, Blankenberge en Zuienkerke aangegeven. In Blankenberge wordt ingezoomd op de tentoonstellingen van Nick Ervinck, Rudi Pillen en Art Pro-Art. Je komt ook te weten dat er in De Haan een expo is rond de Kiekeboes en je de Hanenparade kunt bezoeken. In Zuienkerke wordt de kunstroute gepromoot.

De brochure is gratis te verkrijgen in het gemeentehuis van Zuienkerke, het cultuurcentrum en de dienst Toerisme van Blankenberge en de infokantoren in De Haan.

© www.krantvanblankenberge.be