Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 27/06/2017 Preventieve milieuactie op strand en Zeedijk Preventieve milieuactie op strand en Zeedijk De politiezone Blankenberge-Zuienkerke heeft gisteren samen met de Preventiedienst en de beëdigde ambtenaren van Bodi een preventieve milieuactie gehouden op het strand en de Zeedijk. Bedoeling van de gecoördineerde actie was de vele toeristen maar ook de eigen inwoners aan het begin van het zomerseizoen te sensibiliseren om het openbaar domein rein te houden.

Tijdens de milieuactie ging de aandacht onder andere uit naar naar honden op het strand, hondenpoep op de Zeedijk, het verbod om meeuwen te voederen en zwerfvuil. Sinds vorig jaar kan de politie bij overtredingen terugvallen op het systeem van Gas-boetes. In de voorbije twaalf maanden werden er een 100-tal uitgeschreven.

Tijdens de milieuactie die gisteren plaatsvond werd er tevens aandacht besteed aan de overlast van sigarettenpeuken op het strand. De Preventiedienst deelde in het kader van deze problematiek gadgets uit aan de rokers in de vorm van strandasbakjes.

© www.krantvanblankenberge.be