Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 28/06/2017 Stationsplein wordt visitekaartje van Blankenberge Als sluitstuk op het vernieuwd handelscentrum krijgt na de zomer van 2017 het Koning Leopold III-Plein een volledige make-over. Het vernieuwde stationsplein die hoofdzakelijk zal worden gebruikt als evenementenplein moet met een groots 3D-kunstwerk het visitekaartje van onze stad worden.

De werken voor de aanleg van het nieuw stationsplein starten meteen na de zomer. "Reeds daags na de bloemenstoet gaat het oud VVV-gebouw tegen de vlakte", zegt toekomstig burgemeester Ivan De Clerck. "De drie tinten grijs die gehanteerd werden in de centrumstraten gaan over in vier tinten grijs waarbij het accent zal worden gelegd op de bleekste tinten, dit om een open en luchtig gevoel te creëren. Als absolute eyecatcher komt er ter hoogte van het tramspoor langs de De Smet de Naeyerlaan een opvallend kunstwerk in de vorm van het woord 'Blankenberge'. Het 3D-kunstwerk gemaakt door een gerenommeerde Nederlandse firma in Roermond zal 27 meter lang zijn en een hoogte hebben van 2,5 meter. Het zal verlicht worden met LED's die volgens de seizoenen kunnen aangepast worden in de kleuren die we op dat moment het geschikts vinden. De letters, waarvan sommige tevens dienst zullen doen als zitbanken, zullen wit van kleur zijn en worden bewerkt door een lokale kunstenaar (n.v.d.r. Kaat Van der Marliere). Aan de overkant aan het station komt ons nieuw stadslogo dat in het najaar samen met de nieuwe huisstijl zal worden voorgesteld."


Stationsplein wordt visitekaartje van Blankenberge

De ongeveer 5.000 m2 zal voornamelijk gebruikt worden als evenementenplein. "Er komen verplaatsbare boombakken die in de periodes dat we het Leopold III-Plein zullen gebruiken als evenementenplein aan de kant zullen kunnen schuiven. Er komt uiteraard ook een nieuwe Lijnwinkel met een toch wel zeer unieke maar vooral kleurrijke luifel. Verder zal het plein worden aangekleed met hetzelfde straatmeubilair als in de centrumstraten en er komen heel wat vlaggen op het plein. Ter hoogte van de textielsupermarkt de 'Zeeman' gaan we ondergrondse afvalcontainers voorzien en fietsstallingen. Op die plek komen er ook zo'n grote witte boombakken zoals diegene die er nu reeds staan langs de westzijde van het plein."

De volledige heraanleg van het Koning Leopold III-Plein, alles inbegrepen, heeft een kostenplaatje van 2,5 miljoen euro. De werken zullen in principe klaar zijn tegen Pasen 2018. Ergens in juni volgt dan de officiële opening.

© www.krantvanblankenberge.be