Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 29/06/2017 Site Oostkant Blankenberge krijgt nieuwe identiteit De opdracht om het bestaande Noordzeebad te vervangen door een nieuwe, hedendaagse sportinfrastructuur gaat gepaard met ingrijpende veranderingen. De gunning van het project dat in het schepencollege van 16 mei werd goedgekeurd behelst een totaalvisie op de hele site tussen het financiëngebouw, Tennisclub Blankenberge en het fonkelnieuwe Skateplaza. Site Oostkant Blankenberge krijgt nieuwe identiteit

Björn Prasse, schepen voor ruimtelijke planning en openbare gebouwen "Dergelijke omvangrijke infrastructurele en financiële plannen vragen een goed onderbouwde visie op de huidige en de toekomstige site die zoekt naar optimaal ruimtegebruik, maximale aandacht voor architectuur en gebruiksvriendelijkheid alsook doordachte mobiliteitsoplossingen en energiegebruik."

Na een offertevergelijking heeft de stad Blankenberge i.s.m. Farys gekozen voor het ingenieurs- en architectenbureau ESSA NV uit Diest. In deze opdracht ten bedrage van 634.900 euro (excl. btw) moest het bureau zijn visie op de hele site geven en daarin ruimtelijke oplossingen bieden voor een nieuw woonzorgcentrum, het dienstencentrum en een nieuwe stedelijke academie voor muziek en woord.

Schepen Björn Prasse: "Dit deel van opdracht moest ons als stad een zicht geven op de kwaliteiten en de mogelijkheden van de gehele zone. Een realistisch programma dat de ganse site een frisse identiteit geeft, voldoende aandacht schenkt aan open ruimte, de mobiliteitsafwikkeling en ook respect heeft voor de toekomstige woonparkfunctie die in het nieuwe RUP 1 voorzien is."

Uiteindelijk moest natuurlijk ook een volledig nieuw zwembad met gevechtssportzaal ontworpen worden. De raming van het hele zwembadproject alleen bedraagt zo'n 10.000.000 euro waarvan 8.750.000 euro voor het zwembad en 320.000 euro voor de gevechtssportzaal. "De integratie van het toekomstige zwembad met de nieuwe Sportdoze en ook de site van skateplaza zorgt voor een totaalvisie. Geen afzonderlijke eilanden maar een eenheid die in de toekomst zelfs nog kan worden uitgebreid met een extra sportzaal, mocht de noodzaak daartoe zich voordoen", aldus schepen Björn Prasse.

De verdere uitwerking van een aanbestedingsklaar zwembaddossier zal nu nog maximaal 170 dagen in beslag nemen. In deze periode worden de technieken afgestemd en doet stad Blankenerge samen met ESSA NV alle nodige, praktische bijsturingen die nodig zijn om het best mogelijke en meest gebruiksvriendelijke zwembad met 10 baantjes en een instructiebad in de omgeving te realiseren.

© www.krantvanblankenberge.be