Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 30/06/2017 Jiu-Jitsu Blankenberge een zwarte gordel rijker Sinds 1991 is Jiu-Jitsu Blankenberge lid van de Vlaamse Budo Federatie. In onze stad is de gevechtsportvereniging uitgegroeid tot een begrip waar wekelijks tientallen jongeren en volwassenen op de tatami staan om hun geliefde sport te beoefenen. Enkele jaren geleden kreeg ook Steve Mertens de smaak te pakken ... Jiu-Jitsu Blankenberge een zwarte gordel rijker

De nu 45 jarige Steve startte in februari 2009 als witte gordel Jiu Jitsu. Na zeven jaar van hard trainen slaagde hij op 18 januari 2016 voor zijn bruine gordel. Onlangs legde hij het examen af voor de felbegeerde zwarte gordel.

"Om te mogen deelnemen aan het examen zwarte gordel moet er één jaar keihard getraind worden, anders behaal je zeker en vast niet het vereiste niveau om te slagen", zegt trainer Freddy Merket.

Zaterdagmorgen 24 juni om 10:30 uur brak voor Steve Mertens het moment van de waarheid aan. De examencommissie van de Vlaamse Jiu-Jitsu Federatie was niet van de minste. David Roelant, 5de dan Jiu-Jitsu en 1ste dan Karate. Pol Willems, 8ste dan Jiu-Jitsu en waarnemer. Freddy Merket, 7de dan Jiu-Jitsu, 2de dan Karate en 1ste dan Judo en August De Wit, 10de dan jiu-jitsu en 1ste dan Aikido.

Steve had de zenuwen onder controle en beheerste alle gevraagde technieken voor het examen. De vierkoppige jury was na afloop unaniem eens dat Steve Mertens met een beoordeling van uitmuntend geslaagd is voor zijn zwarte gordel 1ste dan Jiu-Jitsu. De Jiu-Jitsu Club Blankenberge van haar kant is terug een zwarte gordel rijker!

© www.krantvanblankenberge.be