Krant van Blankenberge | Politiek
Blankenberge: 01/07/2017 Zaakvoerster Huisje van Majutte op CD&V-lijst De uitgesproken ambitie van CD&V is opnieuw deel uitmaken van het beleid. Een sterk programma en dito ploeg moeten dit streven kracht bijzetten. Lena Beernaert, zaakvoerster van het Huisje van Majutte, werd alvast bereid gevonden om het team te versterken. Zaakvoerster Huisje van Majutte op CD&V-lijst

CD&V-lijsttrekker Sandy Buysschaert: "Met Lena hebben we iemand op onze lijst die zich reeds haar hele leven inzet voor onze stad en zijn inwoners. Ongeveer 30 jaar heeft zij zich als personeelslid van zowel de sportdienst, bibliotheek, als van de financiële dienst ingezet. Ze kent dus het reilen en zeilen in het stadhuis. Dankzij haar carrièreswitch kunnen we met z'n allen opnieuw genieten van een uniek stukje Blankenbergs erfgoed. Ik ben zeer blij dat iemand met zoveel gedrevenheid en passie voor ons steedje onze groep komt versterken."

Voor Lena Beernaert zijn het haar eerste stappen in de lokale politiek, maar naar eigen zeggen zit initiatief nemen, zich inzetten voor mens en maatschappij er al van jongs af in.

Lena Beernaert: "Als jong meisje heb ik het geluk gehad om de VKAJ te leren kennen, de kajotsters, de jeugdbeweging van het toenmalige ACW. Voor de mensen die de beweging kennen of gekend hebben zal de methode 'zien-oordelen-handelen' niet onbekend in de oren klinken. In de VKAJ ben ik uitgegroeid tot wie ik geworden ben, omdat er mensen waren die iets gezien hebben in mij, in mij geloofden en het beste uit mezelf hebben gehaald. Dit is wat ik ook wil proberen te betekenen voor de mensen rondom mij. Het is iets wat ik terugvind bij de mensen van de CD&V Blankenberge. Hun onvermoeibare dagelijkse inzet heeft me uiteindelijk over de streep getrokken om deel uit te maken van hun verkiezingslijst. Ik moet en wil mijn steentje bijdragen voor een betere samenleving en voor een aangenaam Blankenberge. Dit met respect voor iedereen, jong of oud, rijk of arm, ras of stand."

© www.krantvanblankenberge.be