Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 03/07/2017 Herbevestiging titel Fair Tradegemeente 2017, het jaar waarin Blankenberge opnieuw gekroond wordt tot Fair Tradegemeente staat eerlijke handel ook dit jaar weer centraal in onze badstad. Met de herbevestiging van de titel Fair Tradegemeente worden deze inspanningen dan ook beloond. Herbevestiging titel Fair Tradegemeente

Vlaanderen telt 178 Fair Tradegemeenten. Blankenberge mag zich vol trots bij deze gemeenten rekenen. Door de herbevestiging van deze titel, zal ook dit jaar eerlijke handel weer op de Blankenbergse agenda staan.

"Met initiatieven zoals een Fair Tradecafé, een Fair Tradeontbijt, Fair Egg Day (Pasen) en de organisatie van een Fair Tradedag is het niet verwonderlijk dat Blankenberge wederom deze mooie titel toegewezen krijgt", zegt Franky Maelstaf, voorzitter van de Trekkersgroep Fair Trade. "De herbevestiging als Fair Tradegemeente is voor ons dan ook de kers op de taart voor al het harde werk dat wij leveren. Met onze vele diverse activiteiten hopen we naar de toekomst toe nog een breder publiek te bereiken én te overtuigen."

Schepen voor welzijn, Daphné Dumery treedt Franky Maelstaf hierin bij. "De titel Fair Tradegemeente houdt veel meer in dan enkel een bordje, maar is een uitdaging waar elke dag aan gewerkt moet worden. Het stadsbestuur zet volop in op bewustwording rond eerlijke handel, duurzaamheid, maar ook vooral op de strijd tegen plastiek in onze dierbare Noordzee. Dit doen we trouwens niet alleen in woorden, maar ook in daden. Dankzij de goede samenwerking met de Trekkersgroep Fair Trade slagen we hierin."

© www.krantvanblankenberge.be