Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Eén jaar gratis stadswifi, wat cijfermateriaal ... Blankenberge: 04/07/2017 Eén jaar gratis stadswifi, wat cijfermateriaal ... Gratis aangeboden wifi op openbare plaatsen in onze badstad bestaat één jaar. Op 1 juli 2016 werden de drukste straten en pleinen van Blankenberge voorzien van gratis wifi.

Gedurende de afgelopen 12 maanden hebben 53.765 bezoekers van onze badstad gebruik gemaakt van deze nieuwe dienstverlening. Samen gebruikten ze zo'n 185.000 keer het wifinetwerk. De grootste gebruikersgroep is ouder dan 21 jaar. Het percentage mannen en vrouwen is ongeveer gelijk. De meesten onder hen zijn Nederlandstalig, gevolgd door de Franstaligen.

Uit de eerste jaarcijfers blijkt dat men gemiddeld 20 minuten per sessie surft. Inloggen kan onder meer via Facebook, 61% van de gebruikers doet dat dan ook. Er wordt het vaakst gesurft op de Zeedijk. Het piekmoment ligt steeds tussen 14 uur en 16 uur in de namiddag. Wat opvalt in de grafieken is dat de cijfers stabiel blijven tijdens de wintermaanden.

Schepen voor ICT Björn Prasse is zeer tevreden met deze resultaten. "De extra dienstverlening die wij als stadsbestuur aanbieden, wordt wel degelijk gebruikt en dat kunnen wij alleen maar toejuichen."

© www.krantvanblankenberge.be