Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 04/07/2017 Carnavalisten kunnen opgelucht ademhalen Carnavalisten kunnen opgelucht ademhalen Toeval of niet, slechts enkele dagen na de burgemeesterswissel komt het stadsbestuur van Blankenberge met de lang verwachte oplossing voor de carnavalisten wagenbouwers. De stad heeft een overeenkomst kunnen sluiten met de familie Strubbe om het pand te huren waarin de vorige Peugeot Garage Universel was gehuisvest.

Aan de zoektocht naar een geschikte oplossing voor de carnavalisten wagenbouwers, die weldra niet langer gebruik kunnen maken van de loods gelegen op de stationssite, is vandaag een einde gekomen. Dit werd zopas bekend gemaakt door burgemeester Ivan De Clerck en schepen voor carnaval Daphné Dumery.

De stad Blankenberge huurt de voormalige garage met ingang vanaf 1 juli. In principe zullen de wagenbouwers er reeds aan de slag kunnen vanaf september. De oppervlakte 800 m2 komt ongeveer overeen met de ruimte die de wagenbouwers hadden in de loods op de stationssite.

Schepen van carnaval, Daphné Dumery: Als bevoegde schepen ben ik zeer tevreden met deze site. Alles is hier voorhanden om creatief aan de slag te gaan. In tegenstelling tot waar de wagenbouwers nu zitten vind ik dit een hele verbetering. Er is zelfs een aparte ruimte waar er op een veilige manier delicate manipulaties kunnen plaatsvinden zoals bijvoorbeeld lassen. We beschikken ook over twee grote tussenruimtes die kunnen worden ingericht als naaiatelier, eventueel voor groeperingen die zelf kampen met plaats tekort.

v.l.n.r. schepen van carnaval Daphné Dumery, wagenbouwer Peter Vantroostenberghe en zaakvoerder Wim Strubbe van garage Universel
v.l.n.r. schepen van carnaval Daphné Dumery, wagenbouwer Peter Vantroostenberghe en zaakvoerder Wim Strubbe van garage Universel.

Peter Vantroostenberghe die loodsverantwoordelijke was op de stationssite was uitgenodigd op de persvoorstelling. We peilden naar een eerste reactie. "De ruimte is quasi even groot zoals de huidige loods. Ik vermoed dat er hier een negental wagenbouwers aan de slag kunnen. Eén ding is zeker, de poorten zijn merkelijk hoger, zodoende dat we de carnaval wagens volledig zullen kunnen opbouwen. Het twee uur lang sukkelen op zondagmorgen net voor de stoet zal verleden tijd zijn. De nieuwe accommodatie stemt me zeer tevreden. Ongetwijfeld zullen jonge carnavalisten opnieuw geïnteresseerd zijn om te investeren in het bouwen van een wagen. De redding komt net op tijd!"

De stad Blankenberge heeft een huurovereenkomst afgesloten voor het gebruik van de loods. Burgemeester Ivan De Clerck zegt dat ze een goede deal konden maken. De eerstvolgende stap is het opmaken van een huishoudelijk reglement dat goede afspraken moet maken tussen de wagenbouwers en de verhuurder. Het eerder gemaakt subsidiereglement dat wagenbouwers de kans moest bieden om zelf op zoek te gaan naar een geschikte loods wordt herbekeken.

De nieuwe carnavalloods is gelegen op het industriepark 'De Riethoek' in de Hanzestraat 34.

© www.krantvanblankenberge.be