Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 06/07/2017 Vriendenkring Stadsgidsen verwelkomt 2000ste bezoeker De expo '1870-1914 Blankenberge in stroomversnelling' in de Sint-Rochuskerk is een publiekstrekker. Amper één maand na de opening mocht de vzw Vriendenkring Stadsgidsen Blankenberge gisteren reeds haar 2000ste bezoeker verwelkomen. Vriendenkring Stadsgidsen verwelkomt 2000ste bezoeker

De vzw Vriendenkring Stadsgidsen Blankenberge pakt op dit moment uit met haar tiende tentoonstelling. Tot voorheen maakten ze daarvoor telkens gebruik van het CC Oud Stadhuis waarbij er telkens heel wat volk over de vloer kwam. Met de tentoonstelling '1870-1914 Blankenberge in stroomversnelling' exposeren ze voor het eerst in de Sint-Rochuskerk, en ook daar loopt het bezoekersaantal als een trein.

Gisteren, amper één maand na de opening mochten ze hun 2000ste bezoeker verwelkomen. De heer en mevrouw Remi en Lilian De Sutter werden bedacht met het boek 'Blankenberge in Stijl' en een pakket Art-Nouveau prentbriefkaarten. De familie De Sutter spoelde naar eigen zeggen aan in Blankenberge in 1998. Remi was gedurende een 12-tal jaar hulpkoster in de Sint-Antoniuskerk.

De jubileumexpo in de grote kerk neemt je mee terug in de tijd naar de periode 1870 tot aan de Eerste Wereldoorlog, waarin het vissersstadje Blankenberge na de aanleg van de eerste spoorlijn in een stroomversnelling kwam. De tentoonstelling toont aan de hand van uniek fotomateriaal een mooi beeld van wellicht de meest bruisende periode die onze stad heeft gekend. We raden iedere inwoner van Blankenberge aan om zeker eens langs te gaan.

© www.krantvanblankenberge.be