Krant van Blankenberge | Cultuur
Blankenberge: 06/07/2017 Captain Dirk van de Old Steamer nodigt uit Blankenbergenaars die op cultuurgebied graag eens een zijsprongetje maken zijn deze zomer van harte welkom op het terras van Cocktail Bar-Bistro Old Steamer in Zeebrugge. Captain Dirk en zijn team zorgen iedere zondagnamiddag voor fantastisch optreden. Om jullie warm te maken overlopen we graag alvast even de optredens die plaatsvinden tijdens de maand juli ... Captain Dirk van de Old Steamer nodigt uit

Zondag jongstleden mocht het Martin Bérenger Trio de spits afbijten. Het gezelschap bracht een zeer gesmaakt optreden met een cocktail van zuiderse muziek, gipsy swing, zigeunermuziek, jazz, flamenco en bossa nova.

Nu zondag 9 juli staan Denwood, Joyce en Léonard op de affiche. Deze laatste is de zoon van de in 2014 overleden Gentse volkszanger Walter De Buck, een begenadigd muzikant die naast zang ook aardig zijn mannetje kan staan met het bespelen van een aantal instrumenten, onder andere percussie, gitaar en zelfs bouzouki.

De week daarop, zondag 16 juli, maakt Cosy Corner het mooie weer op het gezellig terras van de Old Steamer. De coverband speelt stuk voor stuk gekende songs, gebracht in een compacte bezetting van akoestische gitaar, bas, percussie en meerstemmige zang. Hun repertoire bevat zowel kleine als grote klassiekers van vroeger tot nu, van ballads tot up-tempo-songs.

Zondag 23 juli zorgt mister rock 'n roll Peter Locket voor de nodige ambiance. Het repertoire van Peter, u raad het al, spitst zich voornamelijk toe op de muziek uit de jaren '60. Pareltjes van zijn grote idool Elvis Presley, met daarnaast nummers van Chuck Berry, Jerry Lee Lewis, Eddy Cochran, Gene Vincent, Buddy Holly, Shakin Stevens, Neil Diamond enz...

De eerste maand zomerconcertjes worden op zondag 30 juli afgesloten met niemand minder dan Willie Boy & Jennifer. De band brengt heerlijke rock-covers uit de jaren '80 en '90 met hoog ambiance-gehalte.

Cocktail Bar-Bistro Old Steamer is gelegen langs de Rederskaai 19 aan de jachthaven in Zeebrugge. Alle optredens starten telkens omstreeks 16:00 uur. Iedereen van harte welkom ... gratis toegang!

© www.krantvanblankenberge.be