Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 08/07/2017 Belgisch Kampioenschap Beachkorfbal in Blankenberge Zondag 9 juli strijkt de Optix Beachkorfbal Tour neer aan de O'Neill Beachclub in Blankenberge. Met uitzicht op de Belgium Pier strijden 10 teams voor rankingpunten voor het Belgisch Kampioenschap Beachkorfbal. Belgisch Kampioenschap Beachkorfbal in Blankenberge

Binnen de Optix Beachkorfbal Tour zijn er dit jaar 3 manches waar teams punten kunnen scoren voor de ranking voor het Belgisch Kampioenschap. De eerste manche van deze trilogie vond vorige week plaats op de beachvelden in Aalst. Het lokale Beatches (een team dat bestond uit spelers van Korfbalclub Ago Aalst) won daar de manche en is dus de huidige leider in deze ranking. Ze worden hierin op de voet gevolgd door het West Vlaamse The Blue Ghosts Anzegem. Beide teams verdedigen ook hun ranking in Blankenberge.

Buiten deze 2 teams zullen er nog 8 andere teams strijden voor de punten. Zo zal topclub Boeckenberge (meervoudig Belgisch Kampioen Zaalkorfbal) aanwezig zijn. Zij zullen zeker rekening moeten houden met onder meer ASKC, Putse en beachspecialist Anderlecht. Ook uit het korfballand bij uitstek, Nederland, zakt de Zeeuwse overgangsklasser Tjoba af naar het Blankenbergse strand. Zeker ook een team om in het oog te houden. De uiteindelijke winnaar van het Belgisch Kampioenschap zal bekend zijn na de manche in Antwerpen op 30 juli.

Buiten het topsport gedeelte, wordt er ook nog een recreatieve reeks voorzien.

© www.krantvanblankenberge.be