Krant van Blankenberge | Toerisme
Blankenberge: 13/07/2017 Muzikaal licht- en vuurwerkspektakel Vrijdag 21 juli in Blankenberge zullen de Zeedijk en de Belgium Pier het decor vormen voor een verrassend totaalspektakel van licht, muziek, lasers en vuurwerk. Een uniek gebeuren dat de Belgium Pier op spectaculaire wijze 'in the picture' zal zetten.

Het evenement op de nationale feestdag start al om 22:00 uur met animatie op de Zeedijk. De licht- en vuurwerkshow start om 23:00 uur. Rode draad in het geheel zijn films en filmmuziek, waarin bekende filmklassiekers tot leven komen door middel van lasermapping op het piergebouw en originele filmmuziek, aangevuld met licht- en lasereffecten, vuurwerk en pyrotechnieken.

Technisch gezien wordt de muzikale licht- en vuurwerkshow een huzarenstuk. Naast het gebruik van lasermapping worden speciale effecten gecreƫerd met full-color laser-beams, kleurverlichting, vuurwerk, pyrotechnieken, strobe effects, rook en nevel. Dit alles ondersteund door spannende filmmuziek uit onder meer Jurassic Parc, Star Wars, James Bond films, Chariots of Fire, Jaws, Pirats of the Caribbean, West Side Story en Jungle Book.

Wie vorige zomer het aan land komen van de 'lichtmeridiaan' heeft meegemaakt, zal ook dit spektakel ongetwijfeld niet willen missen!

© www.krantvanblankenberge.be