Krant van Blankenberge | Cultuur
Blankenberge: 16/07/2017 Werner Sarlet exposeert een halve eeuw In het CC Oud Stadhuis van Blankenberge zijn momenteel schilderijen te zien van Werner Sarlet. Het is de afsluitende tentoonstelling van de meer dan 50-jarige carrière van de kunstschilder. Werner Sarlet is vooral bekend om zijn heel eigen naar surrealisme neigende stijl. Werner Sarlet exposeert een halve eeuw

Werner Sarlet is in Blankenberge geen onbekende. Hij was in onze stad jarenlang docent plastische kunsten, wetenschappelijk tekenen en modetekenen. Tijdens de zomermaanden, en dit sinds 1967, was hij een vaste exposant in het CC Oud Stadhuis.

De carrière van Werner Sarlet begon in de jaren vijftig met impressionistisch getinte werken. Zoekend naar een eigen stijl werd gaandeweg de natuur zijn grootste inspiratiebron. Steeds weerkerende elementen zijn insecten, vlinders, kevers, landschappen, bloemen en handen. De zee-appel of zee-egel werd een rode draad in z'n werk.

Volgend jaar wordt Werner Sarlet 80, voor de kunstenaar een ideaal moment om in schoonheid te eindigen met een soort van retrospectieve. De expo loopt van 14 tot 30 juli in het CC Oud Stadhuis van Blankenberge gelegen in de Kerkstraat 41. Dagelijks te bezoeken van 10:30 tot 12:30 uur en van 15:00 tot 18:00 uur.

Naar aanleiding van zijn laatste expo schonk Werner Sarlet recent een 70-tal werken aan de stad Blankenberge. De schilderijen geven een overzicht van de verschillende stijlperiodes die hij tijdens zijn carrière doorliep.

© www.krantvanblankenberge.be