Krant van Blankenberge | Cultuur
Blankenberge: 17/07/2017 Nieuwe generatie boulesverkopers in de maak Erfgoedcel Kusterfgoed zet deze zomer met het project 'Zoet, zout en zand' de eetcultuur op het strand in de kijker. Bedoeling is de culinaire strandtradities doorgeven aan de volgende generatie. Om de daad bij het woord te voegen organiseerde de erfgoedcel een workshop 'hoe word ik een échte boulesverkoper'. Nieuwe generatie boulesverkopers in de maak

Tot op heden worden er in onze badstad tijdens het zomerseizoen verse Berlijnse bollen gemaakt om aan de man te brengen op het strand. Samen met De Haan en Wenduine is Blankenberge daarmee één van de weinige kustgemeenten waar je deze culinaire traditie nog terugvindt.

Om het stukje heerlijk kust-erfgoed terug onder de aandacht te brengen en symbolisch een duwtje in de rug te geven organiseerde de erfgoedcel op het strand van Blankenberge ter hoogte van de Vuurtoren afgelopen zaterdag een workshop 'hoe word ik een échte boulesverkoper'. Een twintigtal kinderen leerden onder begeleiding van oud-boulesverkoper Hugo Duynslaeger hoe ze Boules-de-Berlin of Boules-de-L'Yser moesten bereiden en mooi presenteren. Daarnaast werden hen ook de kneepjes van het vak aangeleerd om de lekkernij aan de man te brengen bij de badgasten op het strand.

De medewerkers van de erfgoedcel maakten van de gelegenheid meteen ook gebruik om het hapklare boekje 'Zoet, zout en zand' voor te stellen. Een prachtige publicatie vol authentiek beeldmateriaal, interessante weetjes en mooie verhalen die het thema 'eten op het strand' vanuit verschillende hoeken belicht. Het naslagwerkje is gratis verkrijgbaar in de bibliotheek.

Meer info over het project 'Zoet, zout en zand', vind je op www.kusterfgoed.be

© www.krantvanblankenberge.be