Krant van Blankenberge | Toerisme
Blankenberge: 19/07/2017 Het Witte Paard blijft fascineren Het Witte Paard in Blankenberge die vorig jaar 80 kaarsjes mocht uitblazen heeft na al die jaren van entertainment nog niets van haar charme moeten inboeten. Meer nog, tijdens de maanden juli en augustus pakt de revuetempel opnieuw uit met een zomershow om U tegen te zeggen. Wij mochten afgelopen zaterdag de nieuwe productie bijwonen en zagen dat het goed was! The Gibson Brothers

Akkoord, een avondje amusement, met toegangsprijzen gaande van 37, 39 en 42 euro, is niet goedkoop. Tel daarbij nog een aantal drankjes en hapjes en je bent met een gezelschap algauw een flinke hap uit je vakantiebudget kwijt ... maar je krijgt er dan ook heel wat voor terug. Het Witte Paard heeft kosten nog moeite gespaard om opnieuw te kunnen uitpakken met een affiche vol talent dat een spetterende show brengt waarbij de titel 'Fascination' zeker de lading dekt. Kortom, de zomershow 2017 voldoet wat ons betreft aan alle verwachtingen om een ruim publiek te kunnen bekoren.

We lichten graag een tipje van de sluier op ...

Bovenaan de affiche prijkt de legendarische disco-salsagroep The Gibson Brothers. Ze waren hier eerder zes jaar terug toen Het Witte Paard haar 75ste verjaardag mocht vieren. De heren hebben ondertussen hun band versterkt met een jongere collega die met zijn dancemoves het optreden een flink stuk omhoog weet te tillen. De wereldhits Cuba, Que Sera Mi Vida en Non Stop Dance gingen er nog steeds als zoete broodjes in ... ambiance troef in de zaal!

Ook Jan Van Dyke die in de jaren '90 over een periode van zeven jaar maar liefst 4.000 voorstellingen gaf in het Lido van Parijs werd nog eens van stal gehaald. Dat de komische acteur tot op heden nog steeds de mensen probleemloos aan het lachen kan brengen mocht blijken tijdens zijn hilarische visuele act in samenwerking met Franky Boy. Opmerkelijk moment in de zomershow was de acrobatie-act van het duo Step Out die met hun adembenemende stunts op de Koreaanse springplank op een daverend applaus konden rekenen.

Het Witte Paard blijft fascineren

Wat de sketches zelf betreft, het plat Antwerps dialect bleef 'gelukkig' achterwege en de humor viel best te pruimen. Vooral de act waarin Peter Thyssen de figuur van Herman Brusselmans formidabel wist neer te zetten werd bijzonder gesmaakt door het publiek. Ook de sketch waarin een parodie werd gebracht op Temptation Island zat goed met zijn verrassend plot. Ietsje minder dan weer vonden we de sketch waarin de smurfen ten tonele worden gevoerd. Wellicht was dit onderdeel bedoeld voor het jeugdig publiek in de zaal ... het is nu eenmaal een familievoorstelling.

Top of the bill in de Fascination show is The Barry White Experiance waar Eric Conley op voortreffelijke wijze een aantal tijdloze klassiekers van Barry White weet neer te zetten en zo de sfeer in de zaal tot een hoogtepunt brengt.

Voor het tweede jaar op rij is de regie van de zomershow in handen van Jos Dom die gestaag verder bouwt op het elan van vorig jaar: een verbluffende cocktail van gevarieerde tijdloze muziek, dans, sketches, en adembenemende acrobatie, dit alles in combinatie met oogverblindende kostuums. De regisseur kan daarvoor beroep doen op een aantal vaste waarden die de voorbije jaren hun sporen reeds verdiend hebben in Het Witte Paard, onder andere Patrick Onzia, Sandrine, Daisy Thys en Dimitri Verhoeven. Gastvrouw en gastheer zijn opnieuw Nele Goossens en Peter Thyssen. Het fantastisch live orkest staat zoals steeds onder leiding van Patrick Desmedt. De choreografie van het showballet ligt net als vorig jaar in handen van Nathalie de Bruyn.

De zomershow 2017 van Het Witte Paard 'Fascination’' loopt van 14 tot en met 4 september.
Meer info en tickets: www.witte-paard.be

© www.krantvanblankenberge.be