Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 27/07/2017 François Driessens François Driessens in memoriam Met droefheid melden we het overlijden van François Driessens. Onze stadsgenoot is gisteren op 71 jarige leeftijd gestorven na een slepende ziekte.

François Driessens was een bekend figuur in Blankenberge die gedurende zijn ganse actieve loopbaan werkzaam was bij het politiekorps van onze stad. Ook binnen het verenigingsleven was hij geen onbekende. François was onder andere secretaris van de Koninklijke Toneelkring Onder Ons.

Daarnaast was hij jarenlang de bezieler van de heemkundige kring De Benne waarbij hij in samenwerking met de vrijwilligers regelmatig uitpakte met een thematentoonstelling. Eén van de laatste exposities, die hem nauw aan het hart lag en waar François met heel veel plezier aan gewerkt heeft, was 'Meneire den Agent' waarin het wel en wee van het Blankenbergs politiekorps over een periode van 170 jaar in de kijker werd geplaatst.

François Driessens schreef ook af en toe stukjes voor de Krant van Blankenberge. Wij zullen hem blijvend herinneren als de man die aan de hand van sappige verhalen en anekdotes het verleden van Blankenberge en Uitkerke opnieuw tot leven kon brengen.

François, het was een voorrecht om je te mogen kennen. Bedankt voor de jarenlange samenwerking ... we zullen je missen.

Langs deze weg wensen we tevens ons medeleven te betuigen aan zijn dierbaren.
De uitvaartplechtigheid vindt plaats nu zaterdag 29 juli om 10:00 uur in de Sint-Antoniuskerk.

© www.krantvanblankenberge.be