Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 27/07/2017 Eerste zeehondenpup van deze zomer Eerste zeehondenpup van deze zomer In de avond van 21 juli heeft het Rescue Team van het Sea Life Blankenberge de eerste zeehondenpup van deze zomer opgevangen. De wel erg jonge pup spoelde aan in Middelkerke.

Het diertje dat toen het werd opgemerkt in Middelkerke slechts enkele dagen oud is weegt amper 9,8kg.

"Het betreft een gewone zeehond waarvan de navelstreng nog niet was opgedroogd", zegt hoofddierenverzorger Manu Potin. "Dit wijst er op dat de pup slechts 2 à 4 dagen oud was bij aankomst in het Sea Life Center. De babyzeehond is zijn moeder kwijtgeraakt en heeft op z'n eentje geen enkele kans op overleven."

Doorgaans weegt een pup rond de vijftien kilo en moet ze minstens vier tot acht weken oud zijn vooraleer het dier zonder moeder kan leven. De komende maanden zullen de verzorgers van de zeehondenkliniek in het Sea Life Center van Blankenberge de jonge pup intensief verzorgen. Dit een proces kan trouwens vanaf thuis bekeken kan worden via een webcam in de quarantaineruimte.

Eens dat de pup over drie à viertal maanden volledig aangesterkt is en het nodige gewicht heeft bereikt zal het terug worden vrijgelaten.

© www.krantvanblankenberge.be