Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 29/07/2017 NV Projectbouw stunt op het gebied van energie efficiëntie Twee jaar geleden is stadsgenoot Nick Verwimp met het plan gestart om als eerste in ons land een nieuwbouw appartementsgebouw te realiseren waarbij een EPC-waarde wordt gehaald van 20 en een K-peil van 34. Vandaag is de realisatie een feit en werd het pilootproject in aanwezigheid van Vlaams minister voor energie Bart Tommelein voorgesteld op de opendeurdag van het modelappartement. NV Projectbouw stunt op het gebied van energie efficiëntie

Het appartementsgebouw gelegen in de Koninginlaan 68 te Blankenberge is een realisatie van NV Projectbouw een bvba opgericht door stadsgenoot Nick Verwimp. De bvba heeft zich gespecialiseerd in het bouwen van duurzame en kwalitatief hoogstaande appartementen aan de West-Vlaamse kust.

Het nieuw appartementsgebouw oogt niet enkel mooi aan de buitenkant, absolute meerwaarde en een primeur voor ons land is echter het feit dat EPC-waarde lager ligt dan 20 en een K-peil heeft van 34.

"Klopt, de huurders en kopers van een dergelijk appartement zullen nooit meer betalen dan 30 euro per maand voor het volledig gebruik van de energie", aldus Nick Verwimp.

Het project van onze stadsgenoot haalt daarmee nu reeds de doelstellingen die moeten gehaald worden tegen 2035 in nieuwbouwappartementen.

"Het volgend project waar we mee bezig zijn is nog een stapje ambitieuzer", zegt Nick Verwimp. "Hier in dezelfde straat gaan we een appartementsgebouw neerpoten waarbij de algemene delen en de lift zullen draaien op milieuvriendelijke, duurzame batterijen. We zullen dus zelf voor een aanzienlijke toevoer van energie kunnen zorgen die we opslaan via zonnepanelen. De komende jaren zal dit trouwens meer en meer gebeuren. Wij willen alvast de eerste zijn om dit te verwezenlijken. Daarnaast zullen we ook de allerlaatste nieuwe technieken toepassen. Om een voorbeeld te geven, de muren van het appartement zullen verwarmd worden met matten die energie zullen nemen vanuit die batterijen. De bewoner zal met zijn smartphone in elk deel van het appartement de temperatuur zelf kunnen aansturen. De batterijen zullen er ook voor zorgen, dat er bij een eventuele stroompanne, moeiteloos kan worden overgeschakeld op deze voorziening."

Met dit tweede project, dat start in april 2018, zal de bvba NV Projectbouw reeds de doelstellingen halen voor 2050.

Meer info: www.nvprojectbouw.be

© www.krantvanblankenberge.be