Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 03/08/2017 Top van de wielersport opnieuw present in Blankenberge Maandag 7 augustus start in Breda (Nederland) de BinckBank Tour, de opvolger van de Eneco Tour. De meerdaagse rittenwedstrijd met eindbestemming de Muur van Geraardsbergen komt op woensdag 9 augustus naar Blankenberge. Net als vorig jaar wordt er op het grondgebied van onze badstad een tussensprint voorzien.

De Eneco Tour, de wielerwedstrijd die gereden wordt op het grondgebied van Nederland en Belgiƫ heeft een nieuwe naam, de BinckBank Tour. De meerdaagse rittenwedstrijd gaat op maandag 7 augustus van start in het Nederlandse Breda en finisht zondag 13 augustus net zoals vorig jaar op de Muur van Geraardsbergen. De renners krijgen een parcours voorgeschoteld van sprinterskansen, heuveletappes en een tijdrit. Aan de start van de BinckBank Tour staan onder andere titelhouder Niki Terpstra, Oliver Naesen, Peter Sagan, Tom Dumoulin, Greg Van Avermaet, Tim Wellens, Sep Vanmarcke en Lars Boom.

Top van de wielersport opnieuw present in Blankenberge

De derde etappe op woensdag 9 augustus, de eerste rit die plaatsvindt op Belgisch grondgebied, vertrekt uit Blankenberge over een afstand van 185 kilometer met finish in Ardooie. Na het debuut van vorig jaar is het voor onze badstad de tweede keer dat men het BinckBank, het vroegere Eneco-peloton mag ontvangen. De renners vertrekken om 11:55 uur vanaf de Grote Markt op de hoek van de Peter Benoitstraat. Na een lokale ronde is er op het grondgebied van Blankenberge, meer bepaald in de IJzerstraat een eerste tussensprint. Daarna zetten de renners via Oostende, Diksmuide en Langemark-Poelkapelle koers naar het slotparcours in Ardooie.

De stad Blankenberge verwacht op die dag een massa volk voor dit sportief gebeuren. De Grote Markt zal net als vorig jaar ongetwijfeld opnieuw een paar uurtjes het walhalla zijn voor wielersportfanaten. Het hoog niveau van de BinckBank Tour trekt immers de top van de wielersport aan.

Afspraak op woensdag 9 augustus 2017.

Het parcours dat de renners zullen rijden in Blankenberge is als volgt. Start op de Grote Markt, P.Benoitstraat, Van Beerstraat, Vanderstichelenstraat, Leopoldstraat, Leopoldhelling, Zeedijk, Felicien Ropshelling, Franchommelaan, Havenstraat en vervolgens Koninklijke Laan richting Wenduine. De renners rijden een lus langsheen de polders om nadien opnieuw Blankenberge binnen te rijden via de Blankenbergse Dijk, richting Kerkstraat, Zuidlaan, Vredelaan met afslag naar de IJzerstraat voor de tussensprint. Nadien rijden de renners opnieuw via Wenduine richting eindbestemming Ardooie.

© www.krantvanblankenberge.be