Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 22/08/2017 Nieuwe Lijnwinkel wordt eyecatcher Volgende week starten de werken voor de heraanleg van het Leopold III-Plein. Eerder meldden we de komst van een opvallend 3D-kunstwerk. Tweede eyecatcher op het vernieuwde plein wordt de nieuwe Lijnwinkel die in overleg met het stadsbestuur qua uitstraling zal refereren naar het stationsgebouw en de parking.

Het VVV-gebouw en de Lijnwinkel gaan volgende week tegen de vlakte. Op ongeveer dezelfde plaats als voorheen, komt er een nieuwe Lijnwinkel. De dienst Toerisme verhuist definitief naar de nieuwe locatie in De Benne.

Burgemeester Ivan De Clerck: "Samen met De Lijn hebben we geopteerd om functionaliteit en klantvriendelijkheid van de Lijnwinkel te koppelen aan de esthetische uitstraling, die trouwens volledig in synergie zal zijn met de omgeving."


Nieuwe Lijnwinkel wordt eyecatcher

Vooral de ruime luifel met blauw en groene doorzichtige plexiglas partijen, die refereren naar de neonlichten in het parkeergebouw, wordt een blikvanger op het vernieuwde plein. Het vierkant gebouw zal in functie van het plein, die voornamelijk zal gebruikt worden als evenementenplein, een dak hebben waarop eventueel camera's kunnen worden geplaatst voor televisie opnames, maar ook dienstdoen als uitkijkpost voor veiligheidsdiensten. Ook de gebruikte buitenmaterialen, gevelstenen in grijs/antraciet kleur in combinatie met metalen rasters zullen verwijzen naar het stationsgebouw.

De tramhalte Blankenberge Station verhuist tijdens de werken, net om de hoek, naar de Jules De Troozlaan. Er komt een tijdelijke Lijnwinkel in een container tegenover de huidige locatie. Het tramverkeer wordt gedurende de ganse loopperiode van de werken gegarandeerd. Ter hoogte van het Stadhuis komt de vervangende bushalte. Naar verwachting zal de nieuwe Lijnwinkel operationeel zijn tegen Pasen 2018.

Het kostenplaatje voor het gebouw van de Lijnwinkel is geraamd op ± 250.000 euro. Deze kosten worden deels gedragen door De Lijn en de stad Blankenberge. De raming voor de luifel bedraagt ± 75.000 euro, dit bedrag komt ten laste voor de investeringsportefeuille van de stad bij InterVia. Het totaalbedrag voor de heraanleg van het Leopold III-Plein bedraagt 2.581.000 euro.

© www.krantvanblankenberge.be