Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 22/08/2017 Nieuw NMBS-station klaar tegen zomer 2018 De NMBS is gestart met de werfvoorbereiding voor de inrichting van het nieuwe station in Blankenberge. Midden september starten de eigenlijke werkzaamheden voor de nieuwe stationshal. Reizigers en pendelaars zullen tegen de zomer van 2018 kunnen genieten van meer comfort.

Het nieuw station van Blankenberge wordt transparant met doorkijk tussen het stationsplein en de perrons. Er komt een stationshal met loketten, automaten, zitjes, een sanitair blok en een concessie. Het station zal voldoen aan alle moderne comforteisen. In het stationscomplex worden verschillende functies gecombineerd zodat het een nieuwe bruisende plek wordt in Blankenberge. Vanaf de zomer 2018 zal het nieuwe station de eerste pendelaars en toeristen in Blankenberge kunnen ontvangen. Het tijdelijk stationsgebouw zal worden gesloopt. De NMBS investeert 1,8 miljoen euro in de inrichting van het nieuwe station.


Nieuw NMBS-station klaar tegen zomer 2018

Het station van Blankenberge is na Oostende het belangrijkste kuststation. In juli 2017 reisden 240.000 reizigers met de trein naar Blankenberge. NMBS zet tijdens de zomermaanden en met mooi weer extra treinen in van en naar de kust. De NMBS heeft haar aanbod de afgelopen jaren verbeterd en zal vanaf 10 december 2017 met het nieuwe vervoersplan ook de reistijden vanuit Blankenberge gevoelig verlagen. Zo wordt de IC-trein Knokke/Blankenberge - Genk vanaf december niet langer gekoppeld of ontkoppeld in Brugge. Reizigers uit Blankenberge kunnen zo twaalf minuten sneller naar Gent reizen en dertien minuten sneller naar Brussel. Ook naar Antwerpen zal er twaalf minuten sneller kunnen worden gespoord.

© www.krantvanblankenberge.be