Krant van Blankenberge | Politiek
Blankenberge: 24/08/2017 CD&V2030 pleit voor uniforme schoolomgevingen Aan de start van het nieuw schooljaar pleit CD&V2030 om werk te maken van uniforme, duidelijk afgebakende schoolomgevingen. Bedoeling is dat iedere weggebruiker deze vlot zou herkennen en bewust wordt gemaakt dat men een schoolomgeving binnenrijdt. CD&V2030 pleit voor uniforme schoolomgevingen

"Ons voorstel is niet nieuw", zegt gemeenteraadslid Norbert Wallaert. "Het is onderdeel van ons mobiliteitsplan dat we in het voorjaar 2016 lanceerden. Helaas moeten we vaststellen dat het stadsbestuur er geen oren naar heeft."

CD&V2030 is voorstander om te werken met gekleurd asfalt voorzien van een duidelijke markering op de grond zodat de schoolzones herkenbaar zouden zijn.

"Op korte termijn kunnen we uitkijken naar een extra zebrapad ter hoogte de schoolpoort van het nieuwe schoolgebouw in de Weststraat", zegt Marc Dhondt van de verkeerscommissie. "Op 10 juni 2017 ben ik daarover tussengekomen bij de toenmalige burgemeester die op 11 juni liet weten dat er een zebrapad zou worden aangebracht. De timing zou bekeken worden met BODI. We hopen dat het er ligt tegen het begin van het schooljaar."

CD&V2030 vraagt tevens om de wegmarkeringen aan alle scholen na te zien en daar waar dit vereist is het nodige onderhoud te geven.

© www.krantvanblankenberge.be