Krant van Blankenberge | Cultuur
Blankenberge: 29/08/2017 Bibliotheekgebouw gezien vanuit architecturale invalshoek Van 8 tot en met 17 september 2017 pakt het Vlaams Architectuurinstituut voor het eerst uit met het Festival van de Architectuur. In het kader daarvan zetten op zondag 10 september een 85-tal opmerkelijke Vlaamse gebouwen waaronder de Blankenbergse bibliotheek hun deuren open voor het grote publiek tijdens de Dag van de Architectuur. Bibliotheekgebouw gezien vanuit architecturale invalshoek

De voormalige rijksmiddelbare school in de Onderwijsstraat is één van de gebouwen die prestige gaven aan de Sint-Rochuswijk. De neobarokke school werd in 1883 gebouwd naar de plannen van Joseph Hoste. Het gebouw werd in 2011 volledig gerestaureerd en heringericht als stedelijke bibliotheek.

Het Vlaams Architectuurinstituut selecteerde de Blankenbergse bibliotheek - omwille van haar architecturale kwaliteit - om deel te nemen aan de Dag van de Architectuur, die dit jaar samenvalt met Open Monumentendag. Op zondag 10 september kan je, samen met een gids, het bibliotheekgebouw vanuit een architecturale invalshoek bekijken. Tijdens een gratis rondleiding kom je te weten hoe het Londens architectenbureau Sergison Bates Architects de voormalige school heeft omgetoverd tot de aantrekkelijke bibliotheek van vandaag.

Er zijn drie gidsbeurten voorzien, dit om 14:00 uur, 15:15 uur en 16:30 uur. Let op, de plaatsen zijn beperkt. Aarzel niet om je in te schrijven! Dat kan via ☎ 050 41 59 78 of aan de infobalie in de Lobby van de bibliotheek.

© www.krantvanblankenberge.be