Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 29/08/2017 Cupcakes bakken voor het goede doel Cupcakes bakken voor het goede doel September is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot de Belgische Alzheimer Cupcake maand. Doel van deze actie is om via de verkoop van zelfgebakken cupcakes geld in te zamelen waarmee het onderzoek naar Alzheimer kan worden gesteund. Ook de vrijwilligers en medewerkers OCMW Blankenberge zetten hun schouders onder dit initiatief.

De actie September maand - Cupcake maand gaat uit van de Stichting Alzheimer Onderzoek, die zich al meer dan 20 jaar inzet om meer kennis te verwerven over deze aandoening. Het aantal mensen dat er mee geconfronteerd wordt neemt immers nog altijd toe. In de diverse afdelingen van de ouderenzorg van het OCMW Blankenberge komen ze dagelijks met de problematiek van Alzheimer in aanraking, vandaar dat ze graag meestappen in de actie. Samen met de bewoners van het woonzorgcentrum De Strandjutter en het dagverzorgingcentrum De Vierboete, medewerkers en vrijwilligers van het OCMW van Blankenberge worden er de hele maand september cupcakes gebakken. De opbrengst gaat naar het Alzheimeronderzoek.

Start van de actie is op zaterdag 2 en zondag 3 september op Uitkerke Kermis. Ter hoogte van de Werkwinkel in de Kerkstraat vindt de eerste verkoop plaats. Na het startweekend kunnen er elke dinsdag tussen 13:00 en 16:00 uur verse cupcakes worden afgehaald aan het onthaal van het woonzorgcentrum De Strandjutter Masereellaan 9 te Blankenberge. Bestellen vooraf kan via e-mail vierboete@ocmw-blankenberge.be met de vermelding van het aantal cupcakes alsook op welke dinsdag van de maand september u de cupcakes komt ophalen in het woonzorgcentrum.

© www.krantvanblankenberge.be