Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 01/09/2017 Lesgevers 'Start to Crawl' klaar voor nieuw zwemseizoen Na het groot succes van de voorbije jaren, waar zowel beginners als gevorderde crawlzwemmers heel wat vooruitgang boekten, gaan de trainers Nancy, Frank en Françoise verder op hetzelfde elan. De zesde jaargang 'Start to Crawl' begint op maandag 18 september. Iedereen vanaf 16 jaar die 25 meter kan zwemmen is welkom. Lesgevers 'Start to Crawl' klaar voor nieuw zwemseizoen

Zwemmen is één van de efficiëntste sporten waarbij je alle spieren gebruikt en weinig belasting heb op je gewrichten. Ook om te revalideren is zwemmen en in het bijzonder crawl zwemmen een ideale oplossing. Heb je deze zwemdiscipline niet onder de knie dan moet je beslist aankloppen bij de starters crawl. Je leert er de juiste crawltechnieken waardoor je sneller zwemt en minder energie verbruikt. Beginners starten in het ondiepe zwembad. Na verloop van tijd kun je vlot zonder moeite enkele honderden meters afleggen.

De cursus 'Start to Crawl' vangt aan op maandag 18 september en gaat wekelijks door van 21:00 tot 22:00 uur in het Farys Noordzeebad, A. Van Ackersquare 1 te Blankenberge. Ook voor lange afstandszwemmers, gevorderde crawlzwemmers en triatleten zijn er trainingen op maat.

"Het niveauverschil tussen de zwemmers heeft ons ertoe aangezet om de deelnemers onder te brengen in drie categorieën", vertellen de lesgevers Nancy Meyers, Frank Vanhove en Françoise Van Alphen. "Ieder van ons neemt een groepje voor z'n rekening. Op die manier kunnen we de zwemmers optimaal begeleiden."

Indien je wenst in te schrijven, gelieve je naam, adres, geboortedatum door te mailen naar frank.vanhove1@telenet.be. Het lidgeld, inclusief ingang en verzekering, bedraagt 80 euro.

© www.krantvanblankenberge.be