Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 31/08/2017 Golfbiljartclub Les Deux Clefs start met grote ambities Het nieuw seizoen van de Golfbiljartclub Les Deux Clefs wordt een jubileum editie. In 2018 mag de club 20 kaarsjes uitblazen. De beide ploegen, de A- ploeg in ereklasse en de B-ploeg in derde klasse, hopen ook mooie resultaten te boeken. Golfbiljartclub Les Deux Clefs start met grote ambities

Voor het jubileumjaar staan nog geen concrete evenementen gepland, de meeste weekends worden reeds ingepalmd door de competitie. De A-ploeg gaat van start op vrijdag 1 september. Ze spelen thuis tegen Sportwereld A uit Zeveren-Deinze, aanvang 20:00 uur. De A-ploeg ambieert een top-5 in ereklasse en hoopt stiekem op een top-3.

Les Deux Clefs B start eveneens met een thuiswedstrijd, dit op zaterdag 2 september om 19:00 uur. Zij staan tegenover Den Tell D uit Knesselaere. "De B-ploeg die dit seizoen in derde klasse biljart, droomt stilletjes van een promotie", zegt Jos Van Damme. "We zien wel waar het schip zal stranden, kwaliteit hebben we in ieder geval in huis."

Naast de competitie speelt de Blankenbergse golfbiljartclub ook mee voor de Verbondsbeker en de Beker van Belgiƫ. "De verbondsbeker is al een doel op zich want door loting komen we uit tegen de finalist van vorig jaar Tap Team A uit Zele", zegt Jos. De voorrondes voor de Beker van Belgiƫ (50+) start op 17 september thuis met de heenwedstrijd en op 8 oktober de terugwedstrijd tegen de biljartfederatie Klein Brabant.

Op de activiteitenkalander van de golfbiljartclub Les Deux Clefs staat in het weekend van 23 en 24 september hun jaarlijks mosselfestijn gepland waar iedereen van harte welkom is. De porties mosselen met frietjes zijn van 12:00 tot 20:00 uur te verkrijgen aan 16 euro. Het mosselfestijn gaat door in het clublokaal Les Deux Clefs. In het jubileum jaar 2018 volgen nog tal van andere activiteiten.

© www.krantvanblankenberge.be