Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 01/09/2017 Nieuw schooljaar Vrij Onderwijs feestelijk ingeluid Bij de aanvang van het nieuw schooljaar krijgen de Vrije Basisscholen van Blankenberge niet alleen een nieuwe naam, de kinderen worden verwelkomt in twee nieuwe gebouwen. Daarnaast start het buitengewoon onderwijs De Schuit vanaf dit schooljaar naast het type basisaanbod ook met Type 9. Voor coördinerend directeur Bart Boydens reden genoeg om het nieuwe schooljaar feestelijk in te luiden. Nieuw schooljaar Vrij Onderwijs feestelijk ingeluid

Vanmorgen aan de schoolpoort van wat men in de volksmond 't Zandschooltje noemt was het op de eerste schooldag net dat ietsje drukker als gewoonlijk. De kinderen en hun ouders waren door de directie uitgenodigd voor een feestelijk ontbijtbuffet ter gelegenheid van de lang verwachtte ingebruikname van het nieuw scholencomplex.

In de Zuidlaan 70 werden enkele jaren geleden de voormalige gebouwen van 't Zandschooltje afgebroken. In samenwerking met de 'Scholen van Morgen' werd een nieuw schoolgebouw opgetrokken dat klaar is voor 'het onderwijs van morgen'. Het nieuw scholencomplex 'Sint-Jozef Sint-Pieter campus Zuidlaan' is met ingang vanaf 1 september de nieuwe leeromgeving voor 378 leerlingen van peuter tot en met het 4de leerjaar.

In de Weststraat 115-117 werd bijna gelijktijdig gestart met nog een nieuw gebouw. Op de site waar de vrije basisschool Sint-Pieter en het buitengewoon onderwijs De Schuit al decennia lang onderwijs aanbieden, staat er nu een tweede modern gebouw. Deze school 'Sint-Jozef Sint-Pieter campus Weststraat' werd in eigen beheer gebouwd door het schoolbestuur van de vzw Vrij Onderwijs Blankenberge-Wenduine. Ook op deze nieuwe campus zijn vandaag 66 kinderen van het Buitengewoon Onderwijs De Schuit en 149 leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de verschillende vrije basisscholen van Blankenberge samen met hun ouders feestelijk ontvangen door de directie.

Nog nieuw in het verhaal van het Vrij Onderwijs Blankenberge-Wenduine is dat de school voor buitengewoon onderwijs De Schuit vanaf dit nieuw schooljaar ook onderwijs kan aanbieden aan leerlingen met autisme. In de klaslokalen van het gloednieuw scholencomplex in de Weststraat zijn alle faciliteiten voorhanden om aan de specifieke behoeften van leerlingen met autisme te voldoen.

"We hebben ons hierop jarenlang voorbereid en met een toekomstgerichte visie deze twee nieuwe scholen gebouwd. Dankzij de solidariteit tussen onze vrij basisscholen en de vrije secundaire scholen van Blankenberge en Wenduine zijn we fier dat we dit samen hebben kunnen realiseren", zegt de super gelukkige coördinerend directeur Bart Boydens.

Vrijdag 13 oktober 2017 worden de twee nieuwe schoolcomplexen van het Vrij Onderwijs Blankenberge-Wenduine, 'Sint-Jozef Sint-Pieter campus Zuidlaan' en 'Sint-Jozef Sint-Pieter campus Weststraat' feestelijk ingehuldigd in aanwezigheid van minister van onderwijs Hilde Crevits.

© www.krantvanblankenberge.be