Krant van Blankenberge | Politiek
Blankenberge: 06/09/2017 Kathy Kamoen nummer 2 op Open-VLD-lijst Open-VLD heeft zopas een tipje van de sluier opgelicht wat betreft de lijstvorming voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Drie plaatsen zijn reeds ingevuld. Huidig burgemeester Ivan De Clerck wordt lijsttrekker, Patrick De Klerck, lijstduwer. Verrassing en absolute nieuwkomer in de politiek op de tweede plaats is Kathy Kamoen. Kathy Kamoen nummer 2 op Open-VLD-lijst

"De lijst voor 2018 zal een vernieuwende lijst worden met veel nieuwe kandidaten die een meerwaarde betekenen om het toekomstig beleid uit te tekenen", zegt Ivan De Clerck. "Doelstelling, het nastreven van een zo groot mogelijk maatschappelijk draagvlak."

Open-VLD heeft daarnet een eerste vrouwelijke kandidaat, Kathy Kamoen, voorgesteld aan de pers. Kathy Kamoen (47) is getrouwd met huisarts Georges Van Hauwaert. Ze hebben samen twee kinderen een zoon van 17 en een dochter van 15. Complete verrassing, als nieuwkomer in de politiek krijgt ze meteen de tweede plaats toebedeeld.

We vroegen mevrouw Kathy Kamoen of ze lang heeft moeten nadenken om op de Open-VLD lijst te komen. "Toch wel eventjes, het is niet iets dat je zomaar beslist. Het vergt een groot engagement, maar ik heb al heel wat jaren heel veel sympathie voor de partij. Voor mij betekent het een nieuwe uitdaging waarvoor ik me ten volle wil inzetten."

Naar welke domeinen gaan je interesses uit? "Oh, die zijn eigenlijk heel breed. Ik wil me vooral sociaal engageren. Mijn man is geneesheer hier in Blankenberge waardoor ik zie waar er nood is in de zorg en welke zwakke groepen er zijn. Via scholen hoor ik dat er heel wat armoede is bij kinderen. Stuk voor stuk punten die me boeien en interesseren. Anderzijds heb ik uiteraard een grote affiniteit met de horeca, ik heb er gans mijn leven in gewerkt dus wil ik me daar ook verder voor inzetten."

Met Kathy Kamoen heeft Open-VLD een eerste nieuwkomer voorgesteld. Een tweede, mannelijke, kandidaat zal op 17 september worden bekend gemaakt. De volledige lijst wordt voorgesteld tijdens de Open-VLD Nieuwjaarsreceptie.

© www.krantvanblankenberge.be