Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 11/09/2017 Recordcijfers voor Speelpleinwerking Speelberge Recordcijfers voor Speelpleinwerking Speelberge De zomervakantie was voor Speelberge, de speelpleinwerking georganiseerd door de stad Blankenberge, opnieuw een groot succes. Voor het derde jaar op rij steeg het aantal deelnemers.

Speelpleinwerking Speelberge staat garant voor schoolvakanties vol plezier. Het gevarieerd programma boordevol leuke activiteiten in combinatie met een unieke locatie op het strand maakt van Speelberge dé trekpleister voor kinderen tussen de vijf en twaalf jaar oud.

Tijdens de maand juli 2017 noteerde de Jeugddienst een gemiddelde van 138 ravotters. Augustus deed het met 132 kinderen net iets minder goed dan de julimaand. Voor beide maanden lag het daggemiddelde merkelijk hoger dan vorig jaar waar men in juli 126 kinderen en in augustus 107 kinderen op de teller had.

Schepen voor Jeugd Daphné Dumery: "Het succes van Speelberge ligt volgens mij aan de locatie. Het feit dat kinderen en jongeren terecht kunnen op het strand maakt het aantrekkelijk. In deze moderne tijden is het dan ook een geruststelling vast te stellen dat onze speelpleinwerking verkozen wordt bovenop het aanbod van allerlei technologische snufjes en spelletjes. Elk jaar meer kinderen deze kans geven is voor mij als schepen van jeugd een belangrijke doelstelling."

© www.krantvanblankenberge.be