Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 12/09/2017 Legrand investeert in nieuwe productielijnen Het bedrijf Legrand in Blankenberge, groothandel in aardappelen, is fors uitgebreid. Het betreft een aardappelontvangsthal en een productiehal voor een totaal investeringsbedrag van 12 miljoen euro. In functie hiervan worden extra jobs gecreëerd.
Legrand investeert in nieuwe productielijnen
Zaakvoerder Patrick Legrand en zijn echtgenote Sandra

Legrand Blankenberge is dit jaar, begin april, gestart met de bouw van een nieuwe loods. Er komen twee nieuwe productielijnen, één voor de ontvangst van de ruwe aardappelen en een nieuwe schil- en snijlijn. Deze laatste zal met de nieuwste productiemethoden dubbel zoveel omzet kunnen draaien als de bestaande lijn. Met deze uitbreiding wil het bedrijf inspelen op de steeds toenemende vraag naar verse aardappelproducten.

Zaakvoerder Patrick Legrand: "De nieuwe productielijn zal innovaties op het gebied van versnijden, optisch sorteren, koelen en verpakken bevatten die daardoor de houdbaarheid van de aardappelproducten zal verdubbelen. Dit sluit naadloos aan bij onze bedrijfsfilosofie om nog duurzamer en efficiënter te produceren, minder waterverbruik, minder energieverbruik, ..."

Met deze investering ten bedrage van 12 miljoen euro versterkt Legrand haar positie op de Belgische markt van verse aardappelproducten. Op korte termijn zal het bedrijf 10 extra mensen in dienst nemen. Op lange termijn liggen er plannen klaar om nog verder uit te breiden waarbij er vooral aandacht zal uitgaan naar het ecologisch aspect, onder andere het duurzaam recupereren van het afval.

© www.krantvanblankenberge.be