Krant van Blankenberge | Cultuur
Blankenberge: 13/09/2017 Kring der XX 120 jaar actief in Blankenberge Het Koninklijk Mannenkoor Kring der XX heeft onlangs traditioneel het zangseizoen op gang getrokken met een geslaagd optreden in het visserskerkje Sint-Antonius. Het koor viert tijdens dit werkjaar haar 120ste verjaardag, een mijlpaal in de tijd dat mannenkoren in Vlaanderen eerder een zeldzaamheid worden. Kring der XX 120 jaar actief in Blankenberge

Kring der XX onder leiding van dirigent André Vancuyl start het muzikaal werkjaar 2017-2018 met extra enthousiasme. Het Blankenbergs mannenkoor mag immers 120 kaarsjes uitblazen. Het jubileumjaar gaat gepaard met een aantal opmerkelijke optredens. Heel speciaal dit jaar treden ze op in Antwerpen met de Deutsche Messe van Franz Schubert, waarbij dit werk met in totaal om en nabij 500 zangers alle eer zal worden aangedaan. De muzikale trip naar het buitenland ligt nog niet vast, maar Duinkerken en Arras prijken alvast hoog op het verlanglijstje.

Het hoogtepunt dit jaar waar de koorleden reikhalzend naar uitkijken wordt het optreden in eigen stad in de Sint-Rochuskerk in kader van Bel'Lumière. Het koor heeft voor dit concert een programma uitgewerkt waarbij romantici hun gevoelens de vrije loop kunnen geven bij gezangen uit vervlogen jaren, werken van onder meer Felix Mendelssohn Bartholdy en Ludwig von Beethoven.

Het Koninklijk Mannenkoor Kring der XX die nog lang niet van plan is om te stoppen wil ondertussen ook de toekomst veilig stellen door het aantrekken van nieuwe leden. Kandidaat zangers zijn steeds van harte welkom op vrijdagavond om 20:00 uur in de CM-lokalen gelegen in de Weststraat 88 te Blankenberge. Muzikale kennis is niet vereist. Wie zich geroepen voelt mag gerust uurtje komen luisteren of genieten van de hartelijke sfeer bij een drankje vooraleer te beslissen om mee te gaan op een muzikale vlucht.

Geïnteresseerden kunnen steeds terecht bij de voorzitter Paul Vanden Auweele ☎ 0495/44 18 17.

© www.krantvanblankenberge.be