Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 14/09/2017 Patrick Beekaert winnaar CD&V50+ petanqueseizoen 2017 Patrick Beekaert winnaar CD&V50+ petanqueseizoen 2017 Onder leiding van Norbert Wallaert en Marc Dhondt was het voor de CD&V-senioren voor het derde jaar op rij tweemaal in de maand van mei tot september verzamelen geblazen voor een wedstrijdje petanque in competitieverband.

Ook dit seizoen was de spanning te snijden. Vanaf het begin bleek duidelijk dat een aantal spelers de winterstop hadden gebruikt om zich verder te bekwamen in het spel. Anderen hadden dan weer een tweetal wedstrijden nodig om hun stramme spieren los te gooien.

Al heel snel kwam binnen de gezellige groep van ongeveer een 17-tal spelers de competitiegeest de kop op steken. Een kopgroep nam al gauw een duidelijke afstand van het middenveld en binnen die groep werd het een ongemene puntenstrijd. Op een gegeven ogenblik was dan ook een echte nek aan nek race.

Tijdens de laatste wedstrijd op donderdag 7 september kwam de positie van de leider, spijts verwoede pogingen en tactisch spel van de achtervolgers, niet meer in gevaar. De uiteindelijke winnaar voor het seizoen 2017 is Patrick Beekaert geworden. De andere podiumplaatsen zijn voor Erwin Cocquit met één punt verschil, gevolgd op de derde plaats door Kathleen Gonzalez.

CD&V-fractieleider Sandy Buysschaert kwam de winnaar persoonlijk feliciteren en de beker overhandigen.

© www.krantvanblankenberge.be