Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 16/09/2017 S-Sport//Recreas viert zijn kampioenen De lokale afdeling van de multisportfederatie S-Sport//Recreas Blankenberge heeft deze week zijn kampioenen bekend gemaakt. Dit gebeurde tijdens het jaarlijks souper in het vakantiecentrum Floreal.

Hoofdmissie van S-Sport//Recreas is door middel van sport en spel in de eerste instantie mensen bij elkaar brengen om zo de samenhorigheid in de maatschappij te vergroten. De sportfederatie wil het verschil maken voor specifieke doelgroepen die drempels ondervinden om voldoende fysiek actief te zijn. De plaatselijke afdeling Blankenberge slaagt daar met zijn 150-tal leden wonderwel in.


S-Sport//Recreas viert zijn kampioenen

Op donderdagavond 14 september, tijdens het jaarlijks souper, werden de kampioenen van de vier recreatieve sporten die men kan beoefenen bij S-Sport//Recreas Blankenberge door het bestuur in de bloemetjes gezet. De Krant van Blankenberge was aanwezig om het gezelschap in beeld te brengen.

De kampioenen in de discipline petanque zijn bij de mannen: eerste plaats Rudy Wensma, tweede Julien Vandaele en derde Jean Geerts. Bij de vrouwen: Eerste Kathleen Gonzales, tweede Rita Marmenout en derde Isabelle Snelders.

Bij de bowling mannen: eerste plaats Roger Vanhove, tweede Jean Geerts en derde René Putten. Bij de vrouwen: eerste plaats Odette Verbinnen, tweede Sonja Hemelaere en derde Annie Gelijns.

Krolf bij de mannen: eerste Julien Vandaele, tweede Roger Vanhove en derde Rudy Wensma. Bij de vrouwen: eerste plaats Rita Van Gendt, tweede Isabelle Snelders en derde Rita Marmenout.

Wat betreft koersbal bij de mannen: eerste Roger Vanhove, tweede Marcel Vlaminck en derde Julien Vandaele. Bij de vrouwen wordt de eerste plaats weggekaapt door Rachel De Ruyter, de tweede plaats door Kathleen Gonzales en de derde plaats door Lisane Heyndricxks.

We geven graag nog even mee dat S-Sport//Recreas dit jaar het Nationaal Krolfkampioenschap laat doorgaan in Blankenberge en dit op donderdag 28 september. Tijdens dit kampioenschap nemen de meer ervaren krolfers het tegen elkaar op in twee wedstrijden. Mannen en vrouwen strijden voor de welbefaamde titel van Krolfkampioen!

Kennis maken met deze leuk sport, die een combinatie is van golf en croquet kan ook tijdens dit kampioenschap! Je kan doorlopend deelnemen aan initiaties. De initiaties zijn gratis en iedereen is welkom! Het krolfkampioenschap gaat door in het Sport Vlaanderen-centrum. Koning Boudewijnlaan 15B in Blankenberge. Meer info en inschrijven kan klik hier.

© www.krantvanblankenberge.be